„Cei patru muşchetari“ pentru salvarea fotbalului argeşean!

Raţiunea primarului a învins
„Am iubit fotbalul, dar acum îl urăsc“, spunea primarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu, în urmă cu câteva luni, atunci când echipa de fotbal era în Liga I, dar virtual retrogradată. Supărarea primarului era mare. Apoi n-a vrut să le dea bani jucătorilor, şi chiar a ameninţat că va desfiinţa echipa. Dar judecând situaţia „la rece“, ura primarului Georgescu s-a transformat în ambiţie şi până la urmă glasul raţiunii a învins: s-a decis ca totul să se şteargă cu buretele şi CS Mioveni să o ia de la capăt. Cu alt proiect pe trei ani, cu antrenori tineri şi jucători de perspectivă şi avizi de rezultate. Şi asta spre binele fotbalului argeşean şi al comunităţii din Mioveni.
Colaborarea cu Şcoala de Fotbal „Dani Coman“
Primarul Georgescu şi echipa lui managerială au făcut primul pas, şi cel mai important, colaborând îndeaproape cu Şcoala de Fotbal „Dani Coman“, de unde au venit doi antrenori şi 11 jucători. Apoi au mai fost aduşi jucători şi vor mai fi aduşi în aceste zile încă 4-5 cu experienţă şi valoare. După care s-a făcut un proiect solid pe trei ani pentru renaşterea fotbalului la CS Mioveni şi implicit în judeţul Argeş.
Proiect „marca Lucescu“
Proiectul conceput în lungi nopţi fără somn a fost conceput în biroul primarului de Ion Georgescu, Aurel Costache – viceprimar, Dumitru Olteanu – preşedintele Consiliului Director, Dani Coman – patronul Şcolii de Fotbal şi antrenorul Mihăiţă Ianovschi, şi a fost ideea antrenorului Mircea Lucescu. Respectivul proiect care trebuie să menţină în viaţă fotbalul argeşean are trei etape care vor fi urmate pas cu pas, iar ţinta finală este revenirea în Liga I a echipei CS Mioveni. Interesant este faptul că ideea acestui proiect, marca „Mircea Lucescu“ i-a fost împărtăşită lui Mihăiţă Ianovschi, care, împreună cu Dănuţ Coman i-a prezentat-o primarului Georgescu, iar acesta a acceptat-o şi a pus-o în practică imediat.
Prima etapă a proiectului
Prima etapă a proiectului este redresarea situaţiei din campionatul trecut. Asta înseamnă că noua echipă a lui Mihăiţă Ianovschi are ca prim obiectiv rămânerea în Liga a II-a, implicit remontarea deficitului de 13 puncte cu care CS Mioveni va pleca în campionatul 2012 – 2013 care va începe la 18 august. „Va fi foarte greu, dar nu imposibil, şi sperăm că vom îndeplini acest prim obiectiv, chiar dacă plecăm cu un handicap de 13 puncte penalizare“, spunea unul din conducătorii de la CS Mioveni.
A doua etapă
Etapa a doua a proiectului are ca obiectiv formarea de jucători de valoare, precum şi crearea  unei echipe competitive cu care în campionatul 2013 – 2014 să se atace promovarea în Liga I, acolo unde o doresc toţi argeşenii iubitori de fotbal. În campionatul 2013 – 2014, jucătorii care acum au 17-18 ani vor avea un an de experienţă în Liga a II-a, şi în plus, vor mai veni şi alţi jucători foarte talentaţi de la Şcoala de Fotbal „Dani Coman“.
A treia etapă
A treia etapă, şi ultima din respectivul proiect, este promovarea în Liga I, precum şi auto finanţarea clubului prin transferuri de jucători formaţi şi crescuţi la Şcoala de Fotbal „Dani Coman“ şi CS Mioveni. Ideea proiectului pentru renaşterea unei echipe de fotbal a plecat de la Mircea Lucescu şi i-a fost împărtăşită antrenorului Mihăiţă Ianovschi, atunci când acesta a fost la Doneţk pentru perfecţionare profesională. Marele merit, aşa cum o spunea şi „Il Luce“, este al celor care înţeleg şi pot să-l pună în practică alături de oamenii potriviţi şi capabili. Iar aici, primarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu, are meritul de a face şi pune în practică acest proiect, aşa cum a făcut-o şi Gică Hagi la Viitorul Constanţa.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.