Cele mai mari festivaluri din Europa care vă pot influența planurile de călătorie

0

Europa, în multe privințe, este puterea culturală a lumii occidentale. Cu numeroasele sale limbi, oameni și o istorie lungă și bogată, bătrânul continent poate fi locul de vis pentru orice globetrotter.

Locuri precum Paris, Roma, Praga și Viena au fost de multă vreme centre de artă, muzică, teatru și dans. Nu este de mirare faptul că festivalurile organizate în aceste capitale europene sunt cele mai mari din lume!

Totul, de la arta populară la muzică metal și de la arta modernă până la frumusețea naturală, se află în centrul sărbătorilor din diferitele festivaluri de muzică europene.

Cu promisiunea că vor fi mai mari și mai bune în anul care vine, aceste festivaluri vă vor uimi cu siguranță! Asigurați-vă că le vizitați pe toate. Fie că este vorba de mâncare, muzică, natură sau ceva cu totul diferit care este chemarea ta, Europa are ceva pentru toată lumea.

Este o idee grozavă să includeți în planurile voastre de vacanță și festivaluri celebre. Iată o listă a festivalurilor din Europa care sunt literalmente cel mai bune. Trebuie să participați la aceste festivaluri europene cel puțin o dată în viață.

Carnavalul de la Veneția este unul dintre cele mai mari din Europa și cu o tradiție de sute de ani, prima ediție fiind atestată la 1296. La început, venețienii își confecționau singuri măștile și astfel statutul social, sexul și identitatea nu mai existau. Era momentul în care toată lumea era la același nivel. Ulterior, Carnavalul de la Veneția a ajuns o imensă paradă a costumelor și măștilor. Carnavalului din Veneţia a fost redescoperită de municipalitate în anul 1980, iar de atunci a avut loc anual şi s-a bucurat de un succes din ce în ce mai mare.

Anula mii de turiști participă la acest carnaval, unde toată Veneția se transformă într-o scenă unică unde oamenii defilează costumați și mascați.

Oktoberfest, recunoscut și ca festivalul berii, se desfășoară în fiecare an la Munchen și este recunoscut ca fiind cel mai popular din lume. Anual, acest festival are loc din septembrie până în octombrie, timp în care milioane de turiști și localnici se bucură de bere și preparate tradiționale bavareze. Nu lipsesc concertele, distracția și voia bună.

Tomorrowland este unul dintre cele mai mari festivaluri de muzică electronică din lume. Anula, sunt pregătite 16 scene pe o suprafață  de 75 de hectare, iar sute de artiști întrețin atmosfera pentru sute de mii de participanți. Este organizat în Belgia, lângă Antwerp. Istoria Tomorrowland a început în 2005 cu prezența a câteva mii de oameni, iar apogeul va fi atins anul acesta când sunt așteptate peste 600 000 de persoane dornice de distracție. În momentele de pauză, vă puteți relaxa în zonele umbrite, să vă răcoriți cu o răcoritoare și să savurați preparatele culinare de tradiție. Puteți accesa cazinourile online și să vă bucurați de spinuri gratis în timp ce așteptați să urce pe scenă artistul preferat.

Sanfermines este o sărbătoare dedicată Sfântului Fermin care se celebrează în fiecare ani între 6 și 14 iulie în orașul spaniol Pamplona. Punctul culminant este reprezentant de cursa de tauri ce are loc pe străzile vechi ale orașului. Participanții își pun la încercare abilitățile de alergători. Anual, peste 2.8 milioane de turiști participă la această sărbătoare și inclusiv la cursele de tauri.

Carnavalul de la Ivrea are loc în a treia săptămână a lunii februarie la Ivrea, în Italia. Istoria carnavalului începe din secolul al XIX-lea, când oamenii sărmani răzvrătiți aruncau mâncarea pe care le dăduse lordul feudal. În prezent, totul s-a transformat într-o bătaie cu portocale. Carnavalul de la Ivrea  se numără printre festivalurile ciudate din Europa. Acesta este unul dintre cele mai mari festivaluri alimentare europene.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata