Celebru medic argeșean condamnat la închisoare! Primea șpagă pe bandă rulantă!

Medicul Valerian Azamfire a fost condamnat definitiv la doi ani și jumătate de închisoare cu suspendare de magistrații de la Curtea de Apel Pitești pentru luare de mită! Acesta a fost acuzat de către procurori, că în doar câteva zile, a luat mită de la zeci de pacienți pentru a elibera adeverințe false de pensionare anticipată pe caz de boală.

Mai exact, potrivit anchetatorilor, „în perioada 27 aprilie – 23 iunie 2015, inculpaţul Azamfire Valerian, în calitate de medic psihiatru al unităţii sanitare susmenţionate, contra unor sume de bani ce variau între 10 şi 100 de lei, a procedat la diagnosticarea, internarea uneori fictivă a unor persoane interesate, cărora le-a eliberat documente medicale necesare pentru încadrarea ori menținerea în grad de invaliditate sau handicap, deși în realitate unii beneficiari nu sufereau de afecțiunile respective. De asemenea, în unele situaţii, acesta a eliberat rețete medicale unor pacienți sau a avizat programe de recuperare, documentele fiind necesare și pentru comisia de expertiză medicală. Prin acordarea deciziilor de încadrare în grad de invaliditate şi implicit a unor drepturi de asigurări sociale, unor persoane care, în lipsa unor dosare medicale întocmite pe baza unor evaluări medicale corecte, nu ar fi beneficiat de această încadrare în grad de invaliditate, se aduce atingere bugetului asigurărilor sociale de stat, cu toate consecinţele ce decurg din acest fapt”.

Nu mai poate lucra într-un spital de stat

Mai mult, după decizia definitivă a judecătorilor de la Curtea de Apel Pitești, Valean Azamfire nu mai poate lucra într-un spital de stat pentru o perioadă de doi ani. De asemenea, medicul are obligaţia să presteze 80 de zile de muncă în folosul comunităţii, la Administraţia Domeniului Public din cadrul Primăriei Piteşti sau în cadrul Muzeului Judeţean Argeş.

„În temeiul art. 396 alin. 1, alin.2 C.proc.pen, cu aplic.art. 75 alin.2 lit.b, rap.la art. 76 alin.1 C.pen condamnă inculpatul Azamfire Valerian la pedeapsa de 2(doi) ani şi 6(şase) luni închisoare, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită în formă continuată prev. de art. 289 din Cod penal rap. la art. 6 din Legea 78/2000 cu aplic. art. 35 alin. 1 din C.pen (86 acte materiale). În baza art. 91 şi urm. C.pen, suspendă sub supraveghere executarea pedepsei închisorii pe durata unui termen de supraveghere de 3 (trei) ani, calculat, potrivit art.92 alin.2 C.pen. În baza art. art. 55 lit.a rap.la art. 67 alin.2 C.pen aplică inculpatului, pe lângă pedeapsa închisorii, pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art. 66 alin.1 lit.a, b, g C.pen (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a exercita profesia de medic psihiatru într-o unitate sanitară din sistemul public de sănătate), pe o durată de 2 ani” potrivit hotărârii.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.