Celebru om de afaceri din Argeş reţinut! Sechestru pe 400 de apartamente

Celebrul om de afaceri Nicola Inqueto a fost reţinut în această dimineaţă de poliţiştii argeşeni. Acesta este acuzat de de infracțiuni economice și spălare de bani.

Mai mult, , Nicola Inquieto face parte din clanul Casalesi, parte a Camorra, organizația mafiotă care activează în Campania. Liderul este cunoscutul mafiot Michele Zagaria, care a fost căutat de poliția italiană timp de 16 ani.

Potrivit IPJ Argeş, în baza unui ordin european de anchetă emis de autoritățile judiciare din Italia, au efectuat 5 percheziții domiciliare, în județul Argeș, la domiciliul omului de afaceri și la sediile societăților comerciale administrate de acesta.

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2002, cel în cauză ar fi înființat pe teritoriul statului italian mai multe societăți comerciale cu diverse obiecte de activitate. Ulterior, începând cu anul 2004 acesta, prin intermediul membrilor familiei, ar fi transferat în România veniturile obținute din activitățile infracționale din Italia.

Veniturile transferate ar fi fost folosite pentru înființarea mai multor societăți comerciale, pe raza municipiului Pitești, cu obiect de activitate construcție de clădiri rezidențiale și nerezidențiale.

Profiturile obținute din tranzacțiile imobiliare din România ar fi fost apoi transferate către membri ai familiei celui în cauză, din Italia, având ca scop final finanțarea unor grupuri infracționale care operau pe teritoriul statului italian.

În cauză, va fi pus în aplicare un mandat european de arestare emis pe numele bărbatului.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul reprezentanților autorităților judiciare italiene și al polițiștilor de investigații criminale și de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș.

La activități au participat și jandarmi.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.