Centrele de evaluare COVID-transformate în Centre de permanență! Află de când?

0

Centrele de evaluare pentru Covid ar putea avea, în curând, o nouă întrebuințate. Concret, se dorește transformarea acestora în centre de permanenţă unde vor fi tratați pacienţii cu probleme medicale care nu reprezintă o urgenţă. Ministerul Sănătăţii vrea astfel să mai elibereze camerele de gardă din spitale, mereu aglomerate. Medicii spun că cel puţin jumătate din cei care ajung în unităţile de primire urgenţe şi-ar putea rezolva problemele în ambulatorii sau la medicii de familie.

Ministrul Sănătăţii a anunțat recent că modificările se vor face într-un termen de doi ani. În momentul de față, în ţară sunt 186 de centre de evaluare Covid.

„În fiecare localitate, mai ales în oraşele mici e bine să existe un astfel de centru care poate să investigheze pacienţii, să le pună diagnosticul, si sa le ofere tratamentul fara să fie nevoie ca aceştia să fie spitalizaţi. Mai mult există şi posibilitatea spitalizărilor de zi într-un astfel de centru ambulatoriu.”, a declarat Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata