Centrele de Plasament din toată țara vor fi închise! Află de când!

0

Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse, a anunțat recent că, în următorii doi ani vor fi închise toate centrele de plasament din România.

„În următorii doi ani, închidem și ultimele 73 de centre de plasament care mai funcționează în România. Astfel, toți copiii aflați în grija statului vor crește în medii mai prietenoase. 9 centre se desființează până la sfârșitul anului, 52 își vor închide porțile în 2023 și restul în 2024. Terminăm astfel închiderea celor peste 500 de centre de plasament care existau în țară, în urmă cu 20 de ani…

Toți copiii trebuie să crească într-o familie!

Și în cazul celor aflați în grija statului, trebuie create condiții ca într-o familie, iar aceste condiții pot fi obținute doar în locuințele de tip familial, nu în centre mari de plasament.”, a anunțat ministrul Familiei, Gabriela Firea pe pagina de Facebook.

Potrivit ministrului, soluțiile cele mai bune sunt reintegrarea în familie ori adopția. Dacă variantele nu sunt posibile, rămâne soluția asistenților maternali sau găzduirea copiilor în case de tip familial.

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata