Centru de prim ajutor ascuns în Primărie

Canicula de săptămâna trecută a reprezentat subiectul unor măsuri de urgenţă luate de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, astfel încât administraţia locală ar fi trebuit să se conformeze, forţată de lege şi mai puţin din grija pentru populaţia câmpulungeană cum ar fi fost normal din partea unei conduceri proaspăt realese. Deşi în toată România s-au amenajat corturi în principalele puncte considerate strategice în acest sens, la Câmpulung, localnicii care au ştiut au avut parte de un loc ascuns în subsolul Primăriei, unde cu puţin noroc l-ar fi găsit după lungi căutări şi asta în condiţiile în care cei afectaţi ar fi reuşit să nu leşine pe drumul întortocheat până la destinaţia căutată.
Nu a apelat nimeni la ajutorul din Primărie pe timpul caniculei
Autorităţile de la Câmpulung au înţeles să se conformeze ordinului prefectului puţin altfel însă. Ne întrebăm dacă unei persoane i s-ar fi făcut rău din cauza căldurii în piaţă sau în grădina publică cât de rezistent ar fi trebuit să fie pentru a ajunge până la Primărie, în fericitul caz în care ar fi ştiut cã acolo este amenajat un loc de prim-ajutor. Mai mult decât atât, acesta nici mãcar nu se aflã la vedere, ci ascuns dupã scãrile de la subsol, unde pe o uşã este afişatã singura semnalizare în acest sens. Suntem siguri cã dacã s-ar fi întâmplat ca un câmpulungean sã fie pus în situaţia de a apela la astfel de ajutoare de urgenţã în primul rând nu ar fi ştiut de spaţiul din Primãrie şi în al doilea rând credem ca mai uşor ar fi ajuns la spital sau într-o farmacie pentru a se rãcori şi a-şi reveni în simţiri.
Acum a trecut canicula şi de luni s-a pus şi lacãtul deşi încã de la intrare printr-un afiş vizibil cu greu printre gratii se face anunţul cã centrul de prim ajutor încã existã. Existã, dar e închis. Oricum, în cele trei zile de caniculã am înţeles cã nu ar fi fost „muşterii“, iar asistenta de serviciu nu a avut nicio bãtaie de cap nu pentru cã nu au fost astfel de situaţii, cu pur şi simplu pentru cã nu s-a ştiut de centrul din Primãrie.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.