CENTRUL DE PERMANENȚĂ DIN MIOVENI A FOST INAUGURAT! CUM VA FUNCȚIONA?

Primăria și Consiliul Local Mioveni au inaugurat astăzi, în Făgetu, un Centru de Permanență Medicală.Centrul de permanență va funcționa în regim de gardă și va asigura asistență medicală primară, nu de urgență, cetățenilor din comunitatea arondată, în mod gratuit. Prezenți la eveniment au fost primarul Ion Georgescu, reprezentanți CAS, reprezentanți DSP, conducerea Spitalului Mioveni dar și medicii și asistentele care vor asigura permanența în centru.

Potrivit ordinului Ministerului Sănătății cu nr. 697/112/2011, centrele de permanenţă funcţionează în regim de gardă, iar cel de cel de la Făgetu va funcționa, astfel:

  • în zilele lucrătoare au program de la 15.00 până a doua zi dimineața, la 8.00.
  • în zilele de sâmbătă, duminică şi sărbători legale, precum şi în zilele declarate libere de către Guvernul României, garda începe de la ora 8.00 şi durează 24 de ore.

Cine beneficiază de serviciile Centrului de Permanență

De serviciile medicale din acestă unitate medicală vor beneficia toate categoriile de cetăţeni, asiguraţi şi neasiguraţi, iar continuitatea asistenţei medicale primare în regim de gardă va fi asigurată de către opt medici de familie împreună cu nouă asistenţi medicali, care îşi  vor exercita profesia în conformitate cu prevederile legale în vigoare. De asemenea, pentru persoanele vârstnice sau  pentru cele care nu se pot deplasa va exista și o mașină care se va deplasa la domiciliu și le va asigura îngrijirile necesare.

Prin centrul de permanență, serviciile medicale sunt acordate tuturor persoanelor care le solicită, indiferent de statutul de asigurat sau neasigurat al acestora. Acest centru are rolul de a ușura sarcinile serviciului 112, dar și ale spitalului, oferind diagnosticare și tratament medical primar pentru diverse afecțiuni, leziuni și situații care nu reprezintă urgențe medicale și care nu pun în pericol viața pacientului. Centrul de permananță medicală nu eliberează reţete compensate și trimiteri la analize, nu eliberează nici certificate de deces, prenupţiale sau adeverinţe pentru angajare.

Ion Georgescu: „ Pentru administrația locală de la Mioveni, sănătatea oamenilor este pe primul loc”

„Noi suntem spital la nivel orășenesc care se bazează pe mai mult de 20 activități medicale, nu ne putem compara cu Spitalul Județean sau de Pediatrie din Pitești. Spitalul din Mioveni este format și condus de o echipă tânără care crește de la zi la zi iar fără ei nu am fi pututu continua cu acest centru de permanență pentru că o parte din cazuri vor ajunge la spitalul din Mioveni.

Pentru administrația locală de la Mioveni, sănătatea oamenilor este pe primul loc. O dovadă în acest sens o reprezintă faptul că astăzi a fost inaugurat Centrul de Permanență de la Făgetul, care înseamnă pe de o parte un sprijin pentru locuitorii orașului, iar pe de altă parte degrevarea Compartimentului de Primiri  Urgenţe din cadrul Spitalului Mioveni.”, a declarat Ion Georgescu, primarul orașului Mioveni.

Sorina Honțaru: „Vă mulțumesc pentru inițiativă, vă mulțumesc că ați realizat acest proiect”

„Mă bucur că v-ați gândit la cetățenii dumneavoastră dar și la cei din comunele învecinate pentru că la acest Centru de Permanență vor fi pacienți și din comunele înconjurătoare. Orice se poate adresa acestui Centru de Permanență. Programul este de la ora 15:00 la 08:00 iar sâmbăta, duminica și de sărbătorile legale de la 20:00 la 08:00. Vă mulțumesc pentru inițiativă, vă mulțumesc că ați realizat acest proiect.”, a precizat Sorina Honțaru, director DSP Argeș.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.