Centurile negre au invadat Mioveniul!

La aniversarea a unui an de existenţă a CS Dacia Mioveni 2012, în ambifeatrul de la Casa de Cultură din Mioveni a avut loc o demostraţie de forţă a specialiştilor în arte marţiale, derulată cu sala plină.

Sute de copii, însoţiţi de părinţi, au participat la aniversarea a unui an de la naşterea Clubului Sportiv Dacia Mioveni 2012, structură aflată în subordinea Consiliului Local. Momentul festiv a fost presărat cu demonstraţii de arte marţiale, executate de purtători ai centrurilor negre, la care au asistat, cu sufletul la gură, şi reprezentanţi ai autorităţilor locale, în frunte cu primarul Ion Georgescu şi viceprimarul Aurel Costache.
Ion Georgescu: „Aceşti prichindei vor fi viitorii campioni mondiali”

Promovarea artelor marţiale nu a venit întâmplător la Mioveni, în contextul în care în urmă cu două luni a luat fiinţă şi ramura karate la noua structură sportivă. „Avem 500 de copii care desfăşoară activităţi sportive la CS Dacia Mioveni 2012. Am înfiinţat clubul tocmai în ideea de a le oferi posibilitatea copiilor din Mioveni să se dezvolte într-un mediu sănătos. Am convingerea că aceşti prichindei vor fi viitorii campioni mondiali ai Argeşului.”, spune primarul Ion Georgescu.
Sală de antrenamente, special amenajată pentru artele marţiale
Altfel, secţia de karate de la Mioveni este coordonată de sensei Sebastian Ene, posesor al centurii negre. „ Sper ca într-un timp scurt să vină performanţa la Mioveni. Cu sprijinul autorităţilor locale, avem o sală de antrenament special amenajată şi asta înseamnă foarte mult. Anul trecut am adus în Argeş şapte medalii de aur la campionatele mondiale. În plus, în ianuarie, la campionatul internaţional din Italia am obţinut trei medalii de aur şi trei de argint.”, precizează Sebastian Ene.

„Prezent la sport, absent la doctor!”
Statistica arată că din totatul sportivilor care îşi desfăşoară activitatea la CS Dacia Mioveni 2012, 80% sunt de sex feminin. Asta se explică prin faptul că două dintre ramurile sportive afiliate deja la federaţie sunt handbalul şi voleiul. Celelalte două secţii înscrise sunt tenisul de masă şi oina. „ Sper ca în câteva zile să înscriem la federaţie şi secţia de karate. Pe această cale, fac un apel către părinţi să-şi lase copiii să facă sport, după dictonul: <prezent la sport, absent la doctor!>”, afirmă Dumitru Voiculescu, preşedinte executiv CS Dacia Mioveni 2012.  

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.