Cercetătorii afirmă: Cum să împiedici virusurile să ajungă în plămâni

Conferențiarul universitar dr. Harry Grossmann, colaborator al Spitalului St. Vinzenz din Hanau, a explicat recent pentru Doctorul Zilei cum ne putem feri de virusuri. Cavitatea nazală este bariera primară și cea mai importantă prin care acești agenți patogeni sunt atacați și eliminați, dar și împiedicați să ajungă la plămâni, potrivit medicului german.

”O cavitate nazală curată și bine pregătită pentru „razboi” cu virușii sau alți agenți patogeni este cel mai bun mijloc de apărare. Pentru lavajul și igiena zilnică, dar și pentru a păstra cavitatea nazală sănătoasă putem folosi apa de mare îmbogățită cu oligoelemente cum ar fi cuprul sau manganul care se găsesc în mod normal în cantităti foarte mici în corpul uman și stimulează sistemele de autoapărare ale organismului,” a explicat dr. Harry Grossmann.

De asemenea, medicul mai precizează și alte metode de protecție împotriva virusurilor. Una dintre ele este aerisirea locuinței, cel puțin de 3 ori pe zi și cel puțin 10 minute. De asemenea, un truc recomandat de dr. Grossmann este să punem pe calorifer un prosop înmuiat în apă cu sare, pentru a menține o atmosferă potrivită mucoasei nazale.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.