Cercetătorii au decis! Locurile în care CORONAVIRUSUL se transmite cel mai ușor

Recent, mai mulți oameni de știință americani au analizat circulația a 98 de milioane de oameni din 10 orașe americane, în urmă căreia au putut stabili care sunt locurile unde transmisibilitatea noului coronavirus  este cea mai mare. În urma studiului efectuat cercetătorii au decis că locurile cu cel mai mare risc de a deveni focare Covid sunt restaurantele, sălile de sport și cafenelele.

„O mică minoritate de puncte de interes sunt responsabile pentru o mare majoritate a infecțiilor”, scriu cercetătorii. Astfel, locurile publice care, conform acestor modele, au condus la o creștere mai mare a infecțiilor în zonele examinate sunt restaurantele cu capacitate maximă, urmate de sălile de sport, cafenele, hoteluri și moteluri. Prin limitarea prezenței, infecțiile ar putea fi reduse cu peste 80%.

Mai mult decât atât, aceștia au putut explica de ce cartierele sărace din orașele americane sunt cele cu cele mai mari rate de contaminări: locuitorii lor au rareori ocazia să lucreze de acasă, să se mute mai mult și să meargă la magazine mai aglomerate decât în ​​alte zone, scrie Mediafax.

 

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.