Certificatele de naștere și căsătorie – la un click distanță! Anunțul autorităților!

0

Românii vor putea să ceară eliberarea certificatelor de naștere, căsătorie, divorț sau deces cu un simplu click, potrivit unui proiect implementat de Ministerul Afacerilor Interne. Până în acest moment, au fost digitalizate peste 70 de milioane de documente, urmând ca anul viitor să fie finalizată procedura.

CITEȘTE ȘI: DE CE COSTĂ O STAȚIE DE AUTOBUZ DIN PITEȘTI 41.000 EURO? RĂSPUNSUL PRIMĂRIEI: E SECRET!

Un alt beneficiu ar fi şi reducerea documentelor eliberate în format hârtie. Va exista un portal on-line unde vor putea fi făcute aceste solicitări, iar documentele vor fi emise electronic. Baza de date deja digitalizată cuprinde 100 de ani de acte de stare civilă, mai exact din 1921, până în 2021, iar toate documentele care au fost emise după anul 2021 vor fi digitalizate cu bani de la M.A.I.

Când va fi implementat la nivel naţional acest proiect, estimează autorităţile că în anul 2024. Valoarea proiectului este de peste 180 de milioane de lei, în mare parte fonduri europene.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata