CEZ-lovitură dură pentru abonați! Ce modificări vor fi aduse de la 1 decembrie?

0

CEZ Vânzare, unul dintre cei mai mari furnizori de energie electrică din România, le-a dat abonaților o veste proastă, chiar la început de sezon, când facturile explodează. Compania și-a anunțat clienții că a renunțat la perioada de păsuire de 30 de zile pentru plata sumelor datorate, iar motivul ar fi legat de ordonanța privind compensarea și plafonarea prețurilor.

Prin această modificare, consumatorii vor plăti penalități de întârziere încă din prima zi peste data emiterii facturii.

Astfel, potrivit notificării trimise abonaților: „Se elimină din contract clauzele referitoare la perioada de grație. Ca urmare a eliminării perioadei de grație, clauzele referitoare la momentul de la care se procedează la calculul penalităților de întârziere și preavizarea pentru neplată se modifică după cum urmează: Neîndeplinirea obligațiilor de plată de către Client în termenul de scadență are drept consecință preavizarea clientului pentru deconectare, precum și plata unor penalități de întârziere, după cum urmează: Penalitățile de întârziere sunt egale cu nivelul dobânzii datorate pentru neplata la termen a obligațiilor bugetare, stabilit conform prevederilor actelor normative în vigoare. Penalitățile de întârziere sunt datorate începând cu prima zi după data scadenței și până în ziua plății (exclusiv)”.

Compania a precizat că noua prevedere intră în vigoare de la 1 decembrie, iar dacă un client refuza modificarea, atunci contractul este reziliat unilateral.

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata