CFR amendată de Primăria Pitești! Primarul Gentea: „Nu mai putem tolera!”

0

Compania Națională de Căi Ferate a fost amendată astăzi de Primăria Pitești, a anunțat în urmă cu puțin timp edilul Cristian Gentea. Mai multe zone aflate în administrarea instituției feroviare sunt pline de gunoaie și vegetația este ca în junglă, acestea fiind doar două dintre motivele pentru care administrația locală a decis sancționarea CFR. Mai mult, edilul Cristian Gentea a transmis că s-au făcut demersuri pentru a prelua respectivele terenuri în administrarea municipiului, dar acestea au fost finalizate cu un refuz.

„Astăzi, a fost dată prima amendă Companiei Naționale de Căi Ferate (în zona Bănănăi). După expirarea timpului legal de intervenție vor urma și altele, pentru că situația este similară în tot orașul și nu mai putem tolera! Nu mai vrem să vedem în Pitești nici ambrozie pe rambleu, nici vegetație ca în junglă pe zona de siguranță, nici piloni degradați care pot genera evenimente grave (ca la podul peste Bulevardul Petrochimiștilor, în zona de la Vamă). V-am propus să îngrijim noi multe zone de siguranță și să le folosim în proiecte benefice pentru piteșteni.

Pentru ce proiecte?

Pentru:

– a crea o infrastructură rutieră paralelă cu N.Bălcescu, de la Universitatea C.Brâncoveanu la C.Dobrogeanu Gherea, care ar decongestiona traficul către Bascov;

– a asfalta strada Emanoil Bârzotescu (în Prundu Mic); – a crea parcări (în zona Serelor de la Gară) și, implicit, trei benzi de circulație către centrul orașului (una dedicată transportului în comun).

Deși, inițial am avut un răspuns favorabil al comisiei care s-a deplasat de la Craiova pentru a vedea zonele solicitare, răspunsul final a fost „NU”!

Pentru că este zonă de siguranță!

Zonă de siguranță??? Pentru un tren cu maximum două vagoane care trece de două ori pe zi și transportă cinci călători?

Cu ce ar deranja ce am propus noi?

Dacă nu doriți, domnilor de la CFR, să fim parteneri în dezvoltarea Piteștiului, dacă tot vă opuneți amendamentului din Camera Deputaților, prin care solicităm ca suprafețe din zona de siguranță să poată fi transferate gratuit autorităților publice locale pentru lucrări de infrastructură rutieră, sau piste de biciclete (amendament susținut de toți primarii AMR), atunci trebuie să faceți curățenie și să mențineți curățenia! Sunt motivat ca Piteștiul să arate pe viitor așa cum și-l doresc locuitorii săi!” este mesajul transmis de primarul Cristian Gentea.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata