Criminalul de 16 ani de pe Aleea Căminelor – adus în fața judecătorilor! Ce decizie a fost luată?

0

Tânărul de 16 ani care și-a ucis tatăl cu mai multe lovituri de cuțit, l-a lăsat să agonizeze mai bine de 24 ore înainte de a-și da ultima suflare și, apoi, l-a lăsat să putrezească în casă a fost arestat preventiv pentru 30 zile. Autorul crimei de pe Aleea Căminelor din Pitești a fost prezentat astăzi magistraților de la Tribunalul Argeș, după ce seara trecută a fost reținut de procurori pentru 24 ore, care au decis să îl trimită în spatele gratiilor, cel puțin pentru următoarea lună.

„În baza art.226 alin.1 C.pr.pen. admite propunerea formulată de Ministerul Public, Parchetul de pe lângă Tribunalul Arge?. În baza art.226 alin.2 C.pr.pen., rap.la art.223 alin.2 C.pr.pen., art.202 C.pr.pen. şi art.243 C.p.p. dispune arestarea preventivă a inculpatului D.M., cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie, sub forma agravantă a omorului, faptă prev. de art. 199 alin. 1 C.pen. corob. cu art. 188 alin. 1 C.pen., cu aplic. art. 113 alin. 3 C.p., pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 04.03.2023 şi până la data de 02.04.2023 inclusiv. În baza art.275 alin.3 C.pr.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de a formula contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpat şi de la comunicare pentru reprezentantul Ministerului Public. Pronunţată în Camera de Consiliu, azi 04.03.2023, ora 17:45 la Tribunalul Argeş – Secţia Penală” se arată în decizia magistraților argeșeni.

Bărânul a fost găsit în stare de descompunere

Vă reamintim faptul că minorul de 16 ani este principalul suspect în cazul crimei de pe Aleea Căminelor unde un bătrân a fost găsit fără suflare și în stare de descompunere noaptea trecută. Din primele informații, fosta soție a victimei a mers la casa unde locuia bărbatul pentru a-și căuta fiul care nu răspundea la telefon. După ce a bătut minute în șir la ușă și a văzut că nu îi răspunde nimeni, femeia a avut o presimțire și a sunat la 112, iar la fața locului s-au deplasat oamenii legii și pompierii pentru a sparge ușa.

După ce au intrat în imobil, anchetatorii și militarii au făcut descoperirea șocantă: bărbatul zăcea pe podea fără viață fiind acoperit cu o pătură și mai multe haine. În urma primelor cercetări, judiciariștii au descoperit că acesta avea și mai multe tăieturi pe corp și era în stare de putrefacție, fiind mort de mai multe zile.

Potrivit surselor noastre, în timpul audierilor, tânărul de 16 ani a recunoscut în fața anchetatorilor faptul că și-a înjunghiat tatăl după o ceartă.  Acesta, se pare, că este cunoscut consumator de droguri, iar în momentul în care a fost găsit de anchetatori într-o parcare aflată la trei kilometri de locuința sa ar fi fost sub influența stupefiantelor. Tânărul a fost reținut în această seara trecută pentru 24 ore, iar în cursul zilei de astăzi a fost prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata