Cinci teribiliști au pus pe jar salvamontiștii argeșeni! Intervenție în miez de noapte!

0

Un tânăr s-a pierdut  în această seară pe un traseu din munții din Argeș după ce a plecat în maiou și slab echipat. Din primele informații, acesta a plecat pe creasta munților Făgăraș fără a se echipa adecvat, iar la lăsarea serii și-a dat seama că… nu mai poate continua drumeția. A rămas pe loc și a sunat la salvamontiștii argeșeni, care deși nu au voie să folosească un girofar sau semnale acustice, au ajuns rapid la fața locului.

Tânărului i s-au acordat primele îngrijri medicale, iar echipajul de salvatori montani au plecat după restul de cocalari pentru a-i aduce în siguranță,

„Salvamont Argeș a fost alarmat în această seară prin Dispeceratul Național Salvamont, de un tânăr de 21 ani, epuizat fizic și fără lanternă, în traseul principal de creastă al munților Făgăraș, la două ore de mers de la zona La trei pași de moarte.

Foto pamflet

Ca echipă de prim răspuns a fost trimisă patrula de la Cota 2000. Odată ajunși la victimă, salvatorii montani obțin următoarea informație: grupul e format din 5 tineri cu vârste între 19 și 28 ani, 4 dintre ei au continuat deplasarea spre Moldoveanu deși niciunul nu are lanternă, nu au fost niciodată pe munte, au plecat din Bâlea la orele 13 cu gândul de a ajunge pe vârful Moldoveanu și să se și întoarcă. Cel epuizat a fost lăsat la locul unde a fost găsit, cu folie de supraviețuire pe el și vin alți doi salvatori din Baza Cota 2000 să îl coboare, iar ceilalți salvatori continuă până la cabana Podragu în ideea de a-i găsi și recupera pe ceilalți 4 tineri” transmite Salvamon Argeș.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata