Cinci metode simple prin care îți dai seama dacă ai sistemul imunitar slăbit

Sistemul imunitar este un mecanism pe care corpul îl folosește să se apere de virusuri, bacterii și boli. Uneori, are tendința să fie slăbit din cauza dietei nesănătoase, stresului și din această cauză nu ne mai poate apăra.

Atunci când nivelul leucocitelor scade, organismul transmite anumite ”semnale de avertizare” precum:

Oboseala

Trebuie să iei măsuri atunci când oboseala nu are o cauză evidentă, de exemplu, dimineața după ce te-ai trezit sau când orice activitate te face să te simți extenuat.

 Infecții frecvente

Infecțiile urinare, problemele cu stomacul, gingiile inflamate și roșii sunt semne că sistemul tău imnitar nu poate face față agenților externi, potrivit doctorulzilei.ro.

 Gripă, răceală, dureri în gât

Dacă răcești des, atunci e indicat să mergi la medic și să-ți verifici nivelul leucocitelor.

Alergii

Unii oameni au reacții alergice mai des decât alții. Nu pot suporta polenul, praful și alți alergeni. Dacă este și cazul tău, e posibil să fie de vină sistemul imunitar slăbit.

Răni care se vindecă greu

În fața unui organism cu imunitate scazută, agenții infecțioși încalcă această barieră și cauzeaza probleme serioase la nivelul pielii, ducând la deshidratare, modificări ale culorii și iritații. Rănile se vindecă mai greu, lăsând cicatrici inestetice pe piele.

Sistemul imunitar poate fi ajutat printr-o alimentație echilibrată, odihnă și mișcare. Însă, în unele situații, putem apela și la suplimente alimentare, printre care: vitamina D, Zincul,  vitamina C, Seleniul și vitaminele B, inclusiv B12 și B6.

.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.