Cine are interes să-l schimbe pe primarul Năstase

De când a fost declarat incompatibil, primarul de la Căteasca, Liviu Florian Năstase este supus unor presiuni din partea mai multor persoane care încearcă să-i forțeze mâna și să-l determine să-și scrie demisia de onoare. Edilul șef însă nu dorește să facă acest lucru, nu pentru că nu ar recunoaște decizia instanței, ci pentru că există o procedură care trebuie respectată până la capăt. Despre aceasta dar și despre cine are interes să-l vadă mai repede plecat pe primarul Năstase, citiți în următorul interviu.

Cine nu vă mai vrea primar, domnule Năstase?

Sunt foarte mulți și aș da doar câteva exemple: Marinel Popescu – are peste 20 de dosare de fond funciar și cu ajutorul avocatului Sabie a câștigat toate procesele și cheltuielile de judecată dar și alte persoane care au interese să câștige dosare în instanță. Unul dintre adversarii mei, Dan Drăghici, consilier PNL care a pierdut alegerile și care de șase ani reclamă diverse lucruri, însă niciuna din reclamațiile sale nu s-a confirmat. La fel și funcționarii cărora le-am imputat suma de trei miliarde de lei vechi, reprezentând salarii necuvenite în anul 2012, conform constatării Curții de Conturi din martie 2012.

 Dacă ar fi să faceți un bilanț al acestor doi ani, care sunt realizările dumneavoastră?

În acești doi ani am realizat multe lucruri importante și am dovedit că sunt un bun administrator. Am făcut lumină în evidențele registrelor agricole și ale registrelor de rol și am reușit să pun ordine și în emiterea autorizațiilor pentru construcții. În bugetul comunei, la această dată, sunt peste nouă miliarde de lei vechi. Cetățenii comunei nu au nimic să-mi reproșeze pentru activitatea mea. Faptul că am câștigat confortabil alegerile demonstrează convingerea cetățenilor că sunt un bun administrator. De altfel, relația mea cu majoritatea cetățenilor a fost una foarte bună și mulți vor regreta încheierea mandatului meu înainte de vreme.

 Motivul incompatibilității, întreprinderea individuală. Ați închis-o între timp?

– Demiterea mea din motive de incompatibilitate era cunoscută încă de la finele anului 2012 când am ales să închid activitatea pe care o aveam, o întreprindere individuală pentru lucrări de terenuri. Au fost costuri extraordinar de mari, dar am făcut acest lucru pentru a respecta votul cetățeanului  și pentru a rămâne în funcția de primar.

 Țineți cu dinții, cum se spune, de această funcție?

În niciun caz. Eu înțeleg că trebuie să respect legea, trebuie să respect și termenele. Până la demiterea mea trebuie respectată o anumită procedură, pe care legea o prevede. Cei deranjați de prezența mea mi-au sugerat să-mi dau demisia de onoare anticipat, însă eu nu agreez această sugestie întrucât respect mai mult voința celor peste 60% dintre alegători care mi-au acordat votul. În plus, consider că abaterea pentru care am fost declarat incompatibil este una onorabilă și a fost săvârșită nu cu rea credință ci din necunoașterea legii.

 Ce veți face după ce veți fi demis?

Am plecat dintr-un loc unde aveam o activitate pe care mi-am făcut-o cu mult drag și cu profit. Mă voi întoarce cu regretul că puteam să realizez multe lucruri pozitive la nivel de comună. Experiența și realizările din plan personal m-au recomandat cetățenilor să fiu opțiunea lor de vot în anul 2012, iar în doi ani nu am putut să realizez atât de multe cât mi-am propus.

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.