Cine este medicul argeșean implicat în scandalul aparatelor luate de la morți și montate la bolnavi?

0

Eduard Belu, medicul implicat în scandalul aparatelor luate de la cadavre și montate la bolnavi, provine dintr-o familie de medici renumiți din Câmpulung Muscel. Belu este fiul renumitului chirurg Stelian Belu, fostul șef al Secției de Chirurgie a Spitalului Câmpulung și al Victoriei Belu, șeful Secției de Cardiologie al aceluiași spital.

Acesta a lucrat la spitalul din orașul de la poalele Mateiașului timp de patru luni, chiar la începutul pandemiei, asta înainte de a se transfera la Spitalul Militar „Regina Maria” din Brașov. De asemenea, medicul argeșean are colaborări cu spitale de stat și din mediul privat din București și Craiova și deține un cabinet privat în Brașov.

CITEȘTE ȘI: MEDIC ARGEȘEAN IMPLICAT ÎN SCANDALUL APARATELOR LUATE DE LA CADAVRE ȘI MONTATE PE BOLNAVI!

Eduard Belu este absolvent al Facultății de Medicină din București, promoția 2002, cu doctorat în Fiziologia cordului la Facultatea de Medicină din Craiova, Eduard Belu a urmat, de asemenea, o specializare la Institutul de Cardiologie din Barcelona, în domeniul stimulatoarelor cardiace. În prezent, este medic primar la Departamentul de Cardiologie Invazivă din Brașov, cu numeroase colaborări la clinicile de specialitate din București și Craiova.

Vă reamintim faptul că Eduard Belu este acuzat că alături de medicul ieșean Dan Tesloianu au creat o „afacere” prin care identificau pacienți cu afecțiuni cardiace, cărora le administrau medicamente pentru a le agrava starea de sănătate, iar cu ajutorul altor cadre medicale, recoltau stenturi de la persoane decedate, le dezinfectau și le implantau persoanelor bolnave. Mai mult, procurorii susțin că unii pacienți nici nu ar fi avut nevoie de astfel de proceduri chirurgicale. De asemenea, anchetatorii susțin că medicii Eduard Belu și Dan Tesloianu cereau între 2000 lei și 3000 euro.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata