Cine plătește pentru evacuarea turiștilor de la Cabana Capra? Anunț de ultimă oră!

0

Costurile intervenției pentru salvarea celor 50 de turiști care au rămas blocați în urma avalanșei puternice care a lovit Cabana Capra vor fi suportate de statul român. Zeci de pompieri, jandarmi, salvamontiști, angajați au Secției de Drumuri au acționat pentru a scoate persoanele cazate în complexul turistic, deși acesta se află într-o zonă închisă circulației, iar toată intervenția care a durat mai bine de zece ore va fi suportată din fondurile publice.

De asemenea, oamenii legii au demarat o anchetă, iar în urma cercetărilor se va lua decizia dacă șoferii care au pus în pericol viața a zeci de persane și copii vor fi sancționați și vor fi lăsați fără permis pentru 60 zile.

„Este o situație de urgență, cu cetățeni români și prin urmare cheltuielile vor fi suportate de statul roman. Cel puțin la momentul de faţă. Vor exista sancțiuni contravenționale în partea celor care au încălcat legea. Poliția face cercetări, iar după ce vor ajunge la o concluzie vor comunica” a declarat prefectul Radu Perianu.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata