Cine să mai înțeleagă? Vremea la extreme! Locul din România cu peisaj de iarnă veritabil!

0
Luna mai ne-a obișnuit deja cu schimbări bruște de temperatură. Trecem de la cald la frig și de la soare la ninsoare într-o singură zi. Din păcate, meteororlogii nu au vești bune nici în următoarea perioadă.
CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV! TRANSPORTUL METROPOLITAN SE EXTINDE ÎN TREI LOCALITĂȚI DE LÂNGĂ PITEȘTI!
Astăzi, în mai multe județe din România, a nins ca în povești. Un nou strat de zăpadă s-a așternut în anumite zone, iar temperaturile au scăzut sub zero grade Celsius. În alte părți ale țării noastre, ploile și vijeliile anunțate de meteorologi fac prăpăd. Aceștia ne informează că în zilele următoare vor fi schimbări bruște de temperatură, iar la munte, stratul de zăpadă poate atinge o jumătate de metru. La această oră plouă puternic în mai multe zone, iar în unele locuri peisajul a devenit unul de iarnă veritabilă, după ce a nins serios. Astfel, un strat de zăpadă proaspătă, de câţiva centimetri, s-a aşternut pe platoul Bucegi.

Turiştii care au urcat la altitudini mari în zilele acestea au publicat şi ei imagini şi au povestit, pe reţelele de socializare, că au trecut prin mai multe anotimpuri, în timpul unei drumeţii care a durat doar câteva ore.

A fost o zi cu de toate pentru că am prins ploaie, ninsoare, grindină, ceaţă şi soare, dar asta a făcut traseul şi mai impresionant”, a descris un internaut drumeţia pe care a făcut-o în acest weekend, pe un grup dedicat iubitorul muntelui.

Până miercuri seară sunt în vigoare două coduri, iar la peste o mie de metri altitudine se va depune un strat consistent de zăpadă, spre bucuria celor care mai au câteva zile libere, şi iubesc sporturile de iarnă!

La peste 2.500 de metri altitudine, pe Vârful Omu, în Munţii Bucegi, erau -3,5 grade. Stratul de zăpadă măsura 44 de cm, iar pe creste vântul a avut la rafala 90 de km pe oră.

Vremea s-a schimbat şi pe Transfăgărășan.

Zăpada a pătruns inclusiv într-un refugiu din Munţii Rodnei, iar salvamontiştii din Bistriţa-Năsăud au făcut apel pe pagina de Facebook că turiştii care se adăpostesc acolo să închidă mai bine uşa data viitoare.

A nins ca în poveşti şi la Straja, iar brazii sunt în sfârşit pudraţi cu alb. Schiorii aflaţi încă în vacanţă se bucură de peisaj.

Drumarii au scos utilajele la lucru pe Transalpina de noaptea trecută.

La Rânca sunt cazaţi mulţi turişti, iar administratorii nu vor mai fi nevoiţi să pornească tunurile de zăpadă artificială.

Sursa foto: Internet

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata