Cine sunt pensionarii care ar putea primi mai mulți bani! Boloş: „E un scenariu care merge până la 3.000 de lei”

0

Marcel Boloş, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, a anunțat recent că deși n ivelul pensiei minime în România este de 1.100 de lei, plafonul s-ar putea majora. El a precizat că este avut în vedere un scenariu de majorare a plafonului de venit, într-o primă etapă la 2.000 lei, apoi până la 3.000 de lei.

CITEȘTE ȘI: CALENDAR BAC 2023! CÂND ÎNCEPE ȘI CE NOUTĂȚI AU FOST ADUSE ANUL ACESTA!

„Suma de 1.100 de lei este nivelul pensiei minime sociale spune foarte mult despre standardul de locuire şi de viaţă al acestor oameni.  Vă mai dau alte exemple, sunt 880.000 de persoane cu dizabilităţi care beneficiază de pensii, indemnizaţii care nu permit un standard de viaţă care să le asigure o integrare socială decentă. Este înspăimântător. 1.188.000 de români beneficiază de pachetele alimentare.

Am încercat ca în funcţie de plafonul de venit, să vedem cum se derulează mecanismul, să stabilim într-o primă etapă 2.000 de lei, dar probabil că după ce vom mai vedea cum se derulează mecanismul este posibil, dacă va aproba coaliţia şi se vor mai purta discuţii în acest sens, ca acest plafon de venit să se actualizeze.

Analizăm în mod serios ca plafonul de venit să îl actualizăm. Avem un scenariu care merge până în 3.000 de lei, dar aş vrea mecanismul să îl vedem la prima tranşă. Am discutat cu Comisia Europeană, în mecanismul de derulare şi implementare ei intervin doar dacă prevederile regulamentului Comisiei Europene sunt puse în discuţie. Este în momentul de faţă o decizie a Guvernului.”, a declarat  recent Marcel Boloş.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata