Cine sunt pensionarii care vor putea încasa două pensii în același timp? Se schimbă legea!

0

Cine sunt pensionarii care vor putea încasa două pensii în același timp? Se schimbă legea! Autoritățile din România vor să modifice legea pensiilor în avantajul pensionarilor. Concret, schimbarea vizează o categorie de pensionari care să poată încasa în același timp două pensii. Adică, să acordarea posibilității soțului supraviețuitor, care este beneficiar al unei pensii din sistemul public de pensii, să beneficieze și de o pensie dintr-un alt sistem de asigurări sociale neintegrat sistemului public de pensii și nebugetat.

CITEȘTE ȘI: HALUCINANT! FEMEIE AMENINȚATĂ CU MOARTEA DE PROPRIUL FIU ÎN FAȚA BISERICII MAVRODOLU!

Este vorba despre Legea 263 din 16 decembrie 2010 care ar urma să fie modificată. În cazul în care legea va fi modificată, supraviețuitorul beneficiar al unei pensii din sistemul public de pensii, care deține o pensie de urmaș, dintr-un alt sistem de asigurări sociale neintegrat sistemului public de pensii și nebugetat, va putea beneficia de ambele pensii, cea din urmă neavând niciun fel de influență asupra bugetului public de pensii sau de asigurări sociale, fiind o contribuție suplimentară a persoanei la un alt sistem de asigurări sociale.

Urmașii persoanelor care cotizează, în timpul vieții, la mai multe case de pensii, au dreptul legal de a beneficia de pensiile de urmaș, separate de cele din sistemul public, conform DCBussines.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata