Cine sunt românii care vor primi pensii mai mari cu 30% de anul viitor?

0

Cine sunt românii care vor primi pensii mai mari cu 30% de anul viitor?

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat recent că pensiile vor fi majorate de la 1 ianuarie 2024, iar unii dintre români vor avea pensii chiar şi cu 30% mai mari. Asta după ce, și ministrul Marcel Boloș a anunțat că pensiile vor fi majorate cu minim 16 miliarde de lei din ianuarie 2024, ceea ce înseamnă cu o creștere medie de 14%.

CITEȘTE ȘI: DEZASTRUL DE PE A1 A ÎNDOLIAT CINCI FAMILII DIN BASCOV! TRAGEDIE IMENSĂ!

„Sunt bani pentru creşterea pensiilor, vor fi majorate cu minim 16 miliarde de lei.  În procente înseamnă că am luat în calcul o creştere a pensiilor cu aproximativ 14%, dar procentul final va fi anunţat de coaliţia de guvernare.”, a declarat recent ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.

„Este o lege în vigoare în care pensiile se indexează cu inflația din anul trecut. Am făcut o excepție anul trecut pentru că a fost o inflație mare raportată la inflația din anul anterior, de la 4% în comparație cu 13,5%. Nu va încălca nimeni legile din România. Îmi doresc, ca și anul trecut, ca pensiile să se majoreze diferențiat, la unii cu poate 30%, la unii cu poate 5%, la unii cu 10%, în funcție de venit.”, a declarat și premierul Marcel Ciolacu.

Premierul Marcel Ciolacu a dat de înțeles că majorarea standard care se va aplica tuturor pensionarilor din 1 ianuarie 2024 va corespunde ratei inflației din anul anterior și că, românii care vor primi pensii mai mari cu 30% de la 1 ianuarie vor fi pensionarii cu pensia minimă și cei cu pensii foarte mici.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News sau pe Tik Tok

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata