Circ în Parlament! Ministrul Educaţiei ironizat de liberali

Circ la audierea lui Valentin Popa, ministrul controversat propus la Educație. Cunoscut pentru greșelile gramaticale, cei din PNL au venit cu o panglica tricolora pe care au tăiat-o în fața lui, aluzie la faptul că acesta a pronunțat „pamblică”, într-un video. Totodată, senatorul USR,  Mihai Goțiu, i-a dat lui Valentin Popa o carte: ”Gramatica practică a limbii Române”, tot ca aluzie la gramatica deficitară a acestuia.

”Vă lăsăm și dvs o bucată, ca să învățați cum se spune corect”, i-au trasmis cei trei parlamentari PNL care au tăiat panglica, lăsând o bucată și pe monitorul din fața lui Popa. Anterior, Valentin Popa și-a început prezentarea cu ”Buna ziua, ma numesc Valentin Popa, sunt casatorit, am două fete, una dintre ele este în clasa a IX-a”.

După momentul panglicii, Popa a continuat: ”Am parcurs tpoate functiile didactice incepand cu preparator universitar. Am avut si functii de conducere, succesiv am ocupat sef de catedra, sef de cabinet.  In paralel cu act didactica am condus si companii din domeniul cercetarii.  În 2001-2002 am condus o fabrica care producea echipamente electronice de larg consum in Thailanda”.

După ce a terminat prezentarea, au început întrebările. Raluca Turcan a declarat că ”asistăm la un momen rușinos”. Surprinzător, coolegii din PSD nu intervin pentru a stopa atacurile din partea PNL și USR. A avut o intervenție Mihnea Costoiu, care a declarat că se bucură că un rector este nominalizat pentru funcția de ministru al Educației.

În comisii sunt 34 de membri ai Comisiilor de Învățământ.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.