Clădirile cu risc seismic – reabilitate! Anunțul premierului Ciucă!

0

Clădirile cu risc seisim ridicat vor fi consolidate prin proiecte finanțate de la bugetul național și prin PNRR, a anunțat recent premierul Nicolae Ciucă. În urma cutremurului din Turcia, autoritățile naționale iau în considerare accesarea unor linii de finanțare pentru a lua măsuri de consolidarea a clădirilor considerate cu risc seismic.

„Vom monitoriza situația şi ţinem legătura cu autorităţile turce pentru a putea interveni. Avem un departament cu oameni care de fiecare dată au demosntrat că sunt profesionişti. Sunt convins că pentru cetăţenii români imaginile din Turcia au trezit amintirii dureroase de la cutremurul din 77.

CITEȘTE ȘI: RĂSCOALĂ LA DACIA! VICELIDER SLD: „REFUZĂM SĂ FIM TRATAȚI DICTATORIAL!”

Vom lua măsuri pentru a creşte situaţia seismică a clădirilor. Există două planuri de reabilitare seismică. Un plan de consolidare prin ministerul Dezvoltării, cu buget de aproape 700 de milioane, şi PNRR, peste 500 milioane de euro. Este important că cetăţenii nu vor trebui să contribuie, totul se va face cu bugetare de la stat” a anunțat premierul Nicolae Ciucă.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata