CNAIR – lovitură cruntă pentru constructorul drumului expres Pitești – Craiova!

0
Managementul CNAIR a luat decizia de a rezilia contractele încheiate cu Tirrena Scavi, având în vedere slaba mobilizare și incapacitatea financiară a constructorului italian de a continua proiectele pe care le derulează, a anunțat miercuri într-un comunicat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Cu o zi înainte, rezilierea a fost anunțată și de secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu.

„Precizăm că la construcția Variantei de Ocolire Timișoara Sud sunt întârzieri majore în raport cu termenul de finalizare. Termenul contractual al acestui obiectiv a fost depășit cu mult, iar mobilizarea pe șantier a fost deficitară pe tot parcursul anului 2022, ajungând la un stadiu fizic de doar 58,26%”, se arată în comunicatul CNAIR.

De asemenea, pe tronsonul 1 al drumului expres Craiova – Pitești progresul fizic este de doar 57,06%, deși termenul contractual de finalizare era 2022, au adăugat aceștia.

Pe sectorul de centură a Bucureștiului, cuprins între DN 2 și A2, acolo unde există un contract pentru lucrări de modernizare, progresul fizic este de doar 20,76%, iar conform termenului asumat prin contract obiectivul trebuia finalizat de mai mult de un an (04.08.2021), au precizat reprezentanții CNAIR.

Potrivit lor, aceste întârzieri atrag și daune materiale consistente, pe lângă cele care decurg din imposibilitatea de a folosi infrastructura rutieră.

„CNAIR va face toate demersurile pentru relansarea acestor proiecte în cel mai scurt timp posibil. Constructorii trebuie să fie conștienți de obligația de a aborda cu seriozitate contractele pe care le semnează cu CNAIR. În caz contrar, vor suporta consecințele legale care derivă inclusiv din eliberarea certificatelor negative, care au valabilitate timp de 3 ani”, au conchis reprezentanții CNAIR.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata