Cod Rutier 2024: Cum se calculează perioada de suspendare a permisului! Șoferii-vizați de dosare penale!

0

Cod Rutier 2024: Cum se calculează perioada de suspendare a permisului! Șoferii-vizați de dosare penale!

Codul Rutier din România stabilește că dreptul de a conduce un autovehicul poate fi suspendat din mai multe motive. Dar, cei aflați în această situație trebuie să fie atenți de când se calculează suspendarea permisului, pentru a nu risca întocmirea unui dosar penal.

CITEȘTE ȘI: MEDITAȚII GRATUITE PENTRU ELEVII DE CLASA A VIII-A, ORGANIZATE DE UN PREOT DIN PITEȘTI! INEDIT!

În funcție de abateri, permisul de conducere poate fi suspendat pentru 30 de zile, 60 de zile, pentru 90 și 120 de zile. Suspendarea exercitării dreptului de a conduce vehicule începe în unul din următoarele cazuri: din momentul expirării termenului de valabilitate a dovezii înlocuitoare; din momentul depunerii dovezii înlocuitoare, de către conducătorul auto, la oricare unitate de poliție rutieră în una din zilele din intervalul perioadei de valabilitate a acesteia.

Iar cel de-al doilea caz e acela în care se reține permisul de conducere, șoferul primind o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație. În această situație, suspendarea se calculează din ziua în care a fost întocmit procesul verbal de constatare a abaterii care a dus la suspendarea permisului.

Șoferii care nu calculează corect perioada de suspendare a permisului și urcă la volan cât încă nu au drept de conducere, riscă dosar penal. Sancțiunea pentru conducerea unui vehicul având permisul suspendat este de până la 3 ani de închisoare.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata