Codul Rutier – modificat! Lovitură dură pentru șoferi!

0

Șoferii care sunt prinși băuți sau drogați la volan și refuză testarea vor rămâne fără permis definitiv, potrivit unei decizii luate de Guvern și publicate în Monitorul Oficial. Executiv a modificat punctul din Codul Rutier care face referire la conducerea autoturismelor sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe și a înăsprit măsura pentru șoferii care refuză testarea.

Mai exact, această modificare a fost adusă prin Hotărârea nr. 130 din 15 februarie 2023 pentru modificarea şi completarea Regulamentului de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1.391/2006. Hotărârea nr. 130 din 15 februarie 2023 a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 136 din 17 februarie 2023, dată la care a intrat în vigoare şi modificarea amintită anterior.

CITEȘTE ȘI: ȘOCANT! PROFESOR UNIVERSITAR, REȚINUT PENTRU LUARE DE MITĂ!

Astfel, articolul 2, punctul 6 se modifică şi va avea următorul cuprins: retragerea permisului de conducere – măsură tehnico-administrativă constând în reţinerea documentului şi interzicerea dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie, dispusă de poliţia rutieră în cazurile prevăzute de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata