Comercianții-în vizorul ANAF! Controale de amploare!

0

ANAF începe oficial urmărirea comercianților online care se sustrag plății taxelor, folosind sistemul plăților ramburs. Ordinul care prevede obligativitatea firmelor de curierat de a raporta către ANAF date despre livrările cu plata ramburs a fost publicat în Monitorul Oficial.

Concret, firmele de curierat vor fi obligate să transmită către ANAF numărul de înregistrare şi data trimiterii poştale, datele de identificare a expeditorului, numele şi prenumele în cazul persoanelor fizice şi denumirea în cazul persoanelor juridice destinatare, adresele de expediţie respectiv livrare precum și contravaloarea bunului livrat.

Persoanele luate în vizor de ANAF sunt persoanele fizice care fac comerț online atât pe platformele de anunțuri cât și pe rețelele sociale, însă nu sunt înregistrate fiscal.  „Există o nişă pe care au găsit-o evazioniştii, acest comerţ electronic. Aduc produse, le vând în sistem online, ceea ce se plăteşte cu cardul sau prin bancă şi îl înregistrează, ceea ce plăteşte ramburs, este la negru”, a explicat preşedintele ANAF, Lucian Heiuș.

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata