Compozitorul Alexandru Anastasiu își interpretează opera la Filarmonica Pitești! Află când!

0

Filarmonica Pitești organizează joi, 13 octombrie, de la ora 19.00, în sala „Simfonia”, un nou concert simfonic. La pupitrul dirijoral al orchestrei simfonice revine Gian Luigi Zampieri, soliștii serii fiind percuționiștii Cosmin Dumitriu și Alexandru Anastasiu.

În program: Alexandru Anastasiu – The algoRithm dublu concert pentru marimbă, vibrafon și orchestră și R. Schumann – Simfonia nr. 4.

Reprezentant al şcolii italiene de dirijat, unul dintre ultimii discipoli ai maestrului Franco Ferrara, Gian Luigi Zampieri a urmat studiile la Accademia di Santa Cecilia şi la Accademia Chigiana, obţinând, în 1988, Diploma de onoare. Lansat din anii studenției în cariera dirijorală, a condus prestigioase orchestre din România şi din străinătate. A colaborat cu soliști renumiți, printre care: Gabriel Croitoru, Alexandru Tomescu, Răzvan Suma, Florin Ionescu-Galati, Luiza Borac, Filip Papa, Vlad Dimulescu. În 1985, a îngrijit ediția italiană a filmului Amadeus de Milos Forman. A mai condus orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești în stagiunile trecute.

Percuţionistul Alexandru Anastasiu este unul dintre cei mai valoroşi instrumentişti ai generaţiei sale, activând în orchestre simfonice, grupuri de muzică de cameră, dar şi ca solist. Dintre premiile câştigate, cel mai important este bursa Yamaha pentru instrumente de percuţie. Este şi iniţiatorul şi organizatorul primului festival internaţional de vibrafon din lume (Bucureşti, 2012). Doctor în muzică și solist instrumentist al Orchestrei Naționale Radio, Alexandru Anastasiu și-a dedicat ultimii 15 ani vibrafonului și promovării acestuia, ca solist, în concertele suținute pe scenele filarmonicilor din toată țara. A înregistrat șase CD-uri, ultimul, „Anotimpurile” (compoziție proprie, cântată și la Filarmonica Pitești în 2017), alături de Orchestra Națională Radio.

Absolvent al Colegiului Național de Muzică „George Enescu” și al Universității Naționale de Muzică București, Cosmin Dumitriu este un tânăr percuționist care a mai concertat alături de Alexandru Anastasiu atât în recitaluri camerale, cât și în concerte simfonice.

Biletele pot fi procurate de la casa de bilete a instituției și de pe www.bilete.ro, prețul unuia fiind de 40 de lei și 30 de lei, în funcție de categoria locului. Un bilet pentru pentru elevi și studenți  este 10 lei, respectiv 7,50 lei, iar pentru pensionari, 20 de lei, respectiv 15 lei.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata