Concedieri masive până-n 2024! Cine vor fi cei mai afectați!

0

Premierul României, Florin Cîțu, continuă să considere cheltuielile cu sectorul bugetar foarte mari și spune că susține că procentul din PIB alocat salariilor la stat o să fie în scădere în următoarea perioadă. În plus, premierul este de părere că bugetarii trebuie să fie mai performanți în activitățile pe care le efectuează și nu este exclusă introducerea unor criterii în acest sens.

„O să vă spun că va scădea ca procent din PIB până în 2024. În fiecare an scad. Dinamica PIB-ului o să fie mai mare. Vrem de la aparatul public să fie performant. Nu mai vreau ca românii să se gândească cu groază că trebuie să mai plătească o taxă”, a spus Florin Cîțu, la radio Guerrilla.

Nu este prima dată când premierul se plânge de apăsarea pe buget a salariilor angajaților și când anunță că, în anii următori, prin măsurile dispuse, presiunea pe buget va scădea.
Declarațiile premierului vin în contextul în care un număr tot mai mare de români se angajează la stat pentru că salariile au ajuns mai mari decât la privat. Numai în decembrie, anul trecut, 4.000 de bugetari au apărut în plus. În România, numărul bugetarilor a ajuns la 1,25 de milioane.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata