ziarobiectiv.ro

Concertul pentru pian al lui Rahmaninov, la Filarmonica Pitești

0

          Filarmonica Pitești organizează joi, 12 ianuarie, de la ora 19.00, în Sala Simfonia, primul concert simfonic al anului 2023. Alături de orchestra simfonică, dirijată de Alexandru Ilie, participă, ca solistă, pianista Mădălina Pașol (care va cânta pe noul pian achiziționat la sfârșitul anului 2022 de Filarmonica Pitești).

În program: S. Rahmaninov – Concertul pentru pian și orchestră Nr.2, Op.18 și A. Dvořák – Simfonia a 9-a, Op.95.

Absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti (licență și master), dirijorul Alexandru Ilie a colaborează cu Opera Braşov, Opera Craiova, Orchestra Naţională de Tineret a Moldovei, Orchestra Română de Tineret şi filarmonicile din Timişoara, Cluj-Napoca, Ploieşti, Râmnicu-Vâlcea, Târgu Mureş, Oradea, Bacău, Piteşti, Craiova. În prezent este dirijor principal al Operei Comice pentru Copii şi al Teatrului Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian”, ambele din Bucureşti. A mai fost la pupitrul dirijoral al orchestrei simfonice în stagiunile trecute.

Pianista Mădălina Pașol a  concertat ca solistă, sau în formații camerale, cu artiști renumiți, atât în țară, cât și peste hotare. A colaborat cu filarmonicile din Berlin, Arad, Constanța, Ploiești, Craiova, Târgu-Mureș, Orchestra de Cameră a Radiodifuziunii Române ș.a. A susținut cursuri de măiestrie, concerte și recitaluri în Europa și Asia și a fost invitată în jurii ale concursurilor de pian naționale și internaționale. Ca președinte al Institutului de Arte, Mădălina Pașol se dedică promovării tinerelor talente, artiștilor români și valorilor culturale naționale pe plan regional și internațional.

Biletele pot fi procurate de la casa de bilete a instituției, prețul unuia fiind de 40 de lei și 30 de lei, în funcție de categoria locului. Un bilet pentru pentru elevi și studenți  este 10 lei, respectiv 7,50 lei, iar pentru pensionari, 20 de lei, respectiv 15 lei.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata