Condamnări de zeci de ani de închisoare într-un megadosar din Argeș! Judecătorii au tăiat în carne vie!

0

Membrii clanului Boceanu au fost condamnați la zeci de ani de închisoare în dosarul în care sunt acuzați că au obligat zece tinere să se prostitueze în România și în Elveția. După doi ani de procese, magistrații de la Tribunalul Argeș au dat prima sentință, cea mai mare condamnare fiind primită de liderul grupului, Lucian Boceanu, respectiv 12 ani și 10 luni de închisoare. Sentința nu este una definitivă și poate fi atacată cu recurs.

Tânără închiriată de la un minor de 16 ani pentru 8.000 lei

Rețeaua a fost înființată de Lucian Boceanu, iar timp de un an, între octombrie 2016 și octombrie 2017, nu mai puțin de zece fete au fost obligate să se prostitueze pe străzile din orașul Lausanne din Elveția. Tinerele erau ademenite de membrii clanului Boceanu prin metoda loverboy. Mai exact, acestea erau seduse de interlopii câmpulungeni și, sub pretextul că vor fi luate de soții, acestea acceptau să meargă în Elveția pentru a se prostitua. Odată ajunse, victimele erau bătute, amenințate pentru a-și vinde corpul. Mai mult, proxeneții le obligau să stea în ger și, de multe ori, le luau la bătaie când sumele pe care le câștigau erau prea mici.

CITEȘTE ȘI: MEDIC ARGEȘEAN IMPLICAT ÎN SCANDALUL APARATELOR LUATE DE LA CADAVRE ȘI MONTATE PE BOLNAVI!

De asemenea, una dintre victime a fost „închiriată” de la un tânăr de 16 ani clanului Boceanu pentru a se prostitua. Potrivit acuzării, Florin Goceanu a primit 8.000 de lei de la Lucian Boceanu ca să-i închirieze o victimă pentru trei luni.  Tânăra a fost convinsă să se urce în avionul ce o ducea în Elveţia, după ce Gogoci a minţit-o că astfel îl ajută să-i plătească o datorie lui Boceanu, dar şi că ea va primi jumătate din banii obținuți din prostituție. Ajunsă în Lausanne, fata a reușit să fugă, după două săptămâni.

„În cauză există suspiciunea rezonabila că, în perioada octombrie 2016 – octombrie 2017, suspecții au racolat prin inducere în eroare, folosind metoda loverboy, zece tinere cu o situație materială precară, pe care le-au transportat în orașul Lausanne, Elveția, unde le-au constrâns să se prostitueze stradal chiar și în condiții de ger extrem ori atunci când aveau probleme de sănătate, supraveghindu-le activitatea de racolare a clienților. Majoritatea suspecților deveneau agresivi atunci când erau nemulțumiți de sumele de bani câștigate de către persoanele vătămate, pe care și le însușeau în cvasitotalitate, ori atunci când considerau că acestea petrec prea mult timp cu un client. Printre persoanele exploatate se află și o tânără care a fost cumpărată de trei dintre suspecți de la un suspect, care o recrutase prin metoda loverboy” susțin anchetatorii.

Ucisă cu 26 de lovituri de cuțit de un client

Mihaela Miloiu avea doar 15 ani când a fost racolată de Dafinel Boceanu, fratele și, în același timp, locotenentul lui Lucian Boceanu. Fata a fost „agățată” chiar de la poarta Liceului „Dinicu Golescu”. Nu a trecut mult, iar Dafinel i-a cerut tinerei să se prostitueze în pensiunile din Câmpulung și din împrejurimi pentru a avea, amândoi, bani pentru nevoile zilnice. Aceasta a acceptat, iar acesta a fost începutul anilor în care Mihaela și-a vândut trupul pentru a-l întreține pe Dafinel Boceanu. În 2016, membrii clanului Boceanu au fost arestați în primul dosar pentru trafic de minori și proxenetism Mihaela a fost audiată de procurori, dar nu ca victimă, ci ca martor. Ulterior, interlopii câmpulungeni au fost condamnați cu suspendare și au putut, astfel, să își continuie „afacerea”.

Primele condamnări în cazul clanului care trafica tinere în Elveția racolate prin metoda „loverboy”. O fată de 18 ani a fost ucisă în 2016 de un client, după ce le spusese procurorilor prin ce trece

La patru luni de la condamnare, Dafinel Boceanu a dus-o pe Mihaela Miloiu în Elveția pentru a se prostitua, la indicațiile liderului Lucian Boceanu. Doar câteva zile a practicat cea mai veche meserie pentru a-i da bani lui Dafinel. În seara de 30 noiembrie 2016, Mihaela a urcat în mașina unui client francez, care a ucis-o cu sânge rece. Nu mai puțin de 26 de lovituri de cuțit au găsit anchetatorii pe trupul neînsuflețit al tinerei. Criminalu, un fost jandarm, a fost condamnat în anul 2020 la 30 de ani de închisoare pentru uciderea Mihaelei.

„La data de 30.11.2016, una dintre tinerele exploatate a fost ucisă de către un client, prin aplicarea a 26 de lovituri de cuțit, cadavrul acesteia fiind transportat și abandonat într-o pădure din apropierea orașului francez Becanson, situat la granița cu Elveția. În urma cercetărilor efectuate in cauza, a rezultat că, din activitatea infracțională, membrii grupului au obținut peste 2 milioane de euro” mai spun judiciariștii.

Condamnări între 12 ani și 10 luni de închisoare și 3 ani cu suspendare

Cea mai mare pedeapsă a primit-o Lucian Boceanu, liderului clanului, și anume 12 ani și 10 luni de închisoare. Pentru fratele său, Dafinel Boceanu, magistrații argeșeni au decis o condamnare de 9 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare. Restul pedepselor variază între 9 ani și 4 luni și  supraveghere pentru o perioadă de șase luni.

Primele condamnări în cazul clanului care trafica tinere în Elveția racolate prin metoda „loverboy”. O fată de 18 ani a fost ucisă în 2016 de un client, după ce le spusese procurorilor prin ce trece

Iată toate sentințele din dosarul de trafic de minori și proxenetism al clanului Boceanu: ● Lucian Boceanu: 12 ani şi 10 luni de închisoare ● Dafinel Boceanu: 9 ani şi 8 luni de închisoare ● Ion Boceanu: 9 ani, 4 luni şi 20 de zile de închisoare ● Vasile Alexandru: 4 ani şi 10 luni de închisoare ● Teofil Alexandru: 3 ani de închisoare ● Cătălin Frîntu: 2 ani cu suspendare ● Florin Gogoci: măsura educativă a supravegherii pe o durată de 6 luni ● Fernando Boceanu: 3 ani cu suspendare

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata