Condiţii inumane pe scena Teatrului Aşchiuţă # Actorul Florin Drăguţă: „ Lucrăm într-un frig cumplit. Nu se mai poate, o să fac plângere penală la Parchet”

Un cunoscut actor de la Teatrul Aschiuță spune că trece prin drama vieții sale. Vasile Florin Drăguță susține că a fost diagnosticat cu o boală gravă de care superiorii săi știu și totuși lucrează în condiții greu de imaginat, într-un frig cumplit și praf cât cuprinde. Actorul susține și că a ajuns în această situație tot din cauza condițiilor de lucru și că a cerut de mai multe ori să fie mutat în altă parte, însă de fiecare dată fără niciun rezultat. De partea cealaltă, conducerea Teatrului Al. Davila spune că actorul a fost mai mult decât înțeles, nu mai joacă toate rolurile și nu mai poartă diverse costume, doar că nu poate fi mutat la altă secție pentru că nu este nevoie de el în altă parte.
 
”Și actorii și copii care ne urmăresc piesele se pot îmbolnăvi grav”
 
Florin Drăguță susține că a ajuns la capătul puterilor după zeci de ani de muncă. ”Sunt actor mânuitor și lucrez cu articulațiile, așa că vă dați seama că la frig este cel mai rău. Nu pot să vă spun cât este de frig în teatru, eu și colegii mei ieșim pe rând afară să ne încălzim pentru că nu avem căldură de la jumătatea lunii martie. Suntem aproximativ 19 persoane în teatru și în perioada aceasta avem câte două, trei spectacole pe zi. Este cumplit, ca să nu mai vorbim că toți copii care vin și ne văd piesele se pot îmbolnăvi foarte grav. Eu am ajuns la urgență săptămâna trecută, așa ceva nu se mai poate, o să fac plângere penală la Parchet”, spune Florin Drăguță. Actorul povestește că s-a îmbolnăvit după un turneu din 2012. ”Atunci, în plină iarnă, am mers la Slatina cu un autocar neîncălzit. O porțiune din drum am mers cu ușa deschisă că era înghețată și nu au putut s-o închidă. Vă rog să mă credeți că nu mai puteam de frig. Colegele s-au descălțat și și-au băgat picioarele în genți ca să se  încălzească. După acel episod m-am dus la spital și am fost diagnosticat cu spondilită anchilozantă formă mixtă axială și periferică”, mai spune actorul.
 
”Nu avem unde să-l mutăm pentru că nu este necesară prezența lui în altă parte”
 
Reprezentanții Teatrului Davila spun că știu situația, dar că nu au soluție. ”Știm că are o problemă medicală, dar din păcate nu ocupă o funcție unde să poată exista o alternativă sau o rotire pe posturi, ca în cazul personalului din administrativ. Poate fi mutat la o altă secție în cazul în care secția ar avea nevoie de el și până acum nu am avut astfel de solicitări. Nu avem la ce secție să-l mutăm pentru că nu este necesară prezența lui în altă parte. Eu zic că am fost mai mult decât înțelegători, a fost lăsat să joace în mai puține piese și nu îmbracă diverse costume. Cât despre căldura de acolo vă spun că am plătit facturi foarte mari, deci căldura a mers, iar până acum nimeni nu s-a plâns de acest lucru, nici măcar verbal”, ne-a spus Araxi Negoșanu, jurist și șef serviciu Resurse Umane din cadrul Teatrului Al. Davila.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.