Congresul PSD, întoarcere în timp! The democracy is dead! Long live Dragnea!

Democraţia pare să îşi trăiască ultimele zile de viaţă după Revoluţia din 1989. Social democraţii au reînviat astăzi congresele comuniste unde funcţiile erau bătute în cuie înainte de a se da votul, persoanele care ştiau pe lângă cine să se dea deveneau câştigători, iar „liderul suprem” tăia şi spânzura.

Aşa s-a întâmplat şi astăzi, când Liviu Dragnea şi-a impus apropiaţii în funcţii cheie ale partidului pentru a nu pierde puterea. Deşi există foarte mulţi membrii de partid cu funcţii de conducere la nivel judeţean, asta nu l-a făcut pe Dragnea să se teamă că îşi va pierde, cel puţin pentru o secundă, puterea în partid.

Majoritatea delegaţilor au apăsat pe butoane exact cum le-a fost dictat, astfel încât Congresul PSD s-a transformat în Congresul al XV-lea al PCR. Nu mai este de ceva vreme un lucru nou că social democraţii obedienţi sunt cei mai buni pentru a prinde funcţii în organizaţia centrală sau în Guvern, iar dacă dau impresia o secundă că încep să gândească sunt demise şi remaniate.

Din alt punct de vedere, Dragnea a declarat în urmă cu aproximativ două săptămâni că va candida pentru a fi reconfirmat ca preşedinte al PSD. Acest lucru, bineînţeles nu s-a întâmplat! Pe ultima sută de metri a considerat că nu este necesar. Şi asta, cel mai probabil din cauza social democraţilor care i-au contestat deciziile din ultima perioadă şi din cauza excluderilor “noaptea, ca hoţii”.

Mai mult, tot ceea ce s-a întâmplat la Congres a fost o reflectare a ceea ce se întâmpla în urmă cu 30+ de ani, când Ceauşescu era ovaţionat pentru orice, „Vreţi X?” Sala: „Daaaaa”.

Revenind pe plan local, preşedintele PSD Argeş a încercat să obţină o funcţie de vicepreşedinte, dar a fost detronat de Adrian Ţuţuianu. În acest moment, mai mulţi membrii ai organizaţiei judeţene contestă faptul că Argeşul nu are niciun cuvânt de spus nici măcar în Biroul Politic Naţional, ca să nu mai spunem în ministere…

Astfel, PSD s-a transformat peste noapte în Partidul Comunist Român. Democraţia din partid a murit. Long live the dictator Dragnea!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.