Constantin Stroe: „La FC Argeş este multă mizerie! Este nevoie de curăţenie generală”

În anul 1992, directorul general de la Uzina Dacia, Constantin Stroe s-a implicat la clubul F.C.Argeş, atunci când acesta era abandonat şi părăsit de toţi. A făcut o echipă care peste cinci ani a jucat în Europa! După o pauză de 17 ani, F.C. Arge revenea în Europa fotbalistică! Acum, când clubul „a murit”, suporterii argeşeni îl văd pe „Generalul” Constantin Stroe ca salvator al Argeşului, club care ar putea renaşte din propria cenuşă, curat şi demn, precum amintirea marelui Nicolae Dobrin. La întrebarea „Reveniţi la F.C. Argeş pentru a slava clubul în memoria lui Nicolae Dobrin?”,  Constantin Stroe ne-a răspuns: „Sincer, pentru suporterii argeşeni, şi pentru cel care a fost Gicu Dobrin, mi-aş dori acest lucru. Dar acum trebuie să se facă <curăţenie generală>, deoarece este multă mizerie la F.C. Argeş… Multă mizerie… Şi după ce se va face <curăţenie generală>, putem vorbi. Vom vedea ce avem de făcut. În numele lui Gicu, în numele suporterilor lui F.C. Argeş. Pentru că F.C. Argeş este numai al argeşenilor!”. 

Şi Mutu a jucat cu Dacia pe tricou
Declinul din sportul argeşean s-a produs în 1999, când renumitul constructor de automobile Renault a preluat 51% din pachetul de acţiuni de la Uzina Dacia. Francezii ne-au tăiat conducta de alimentare, decizând să nu mai finanţeze sportul din argeşen, care producea talente pe bandă rulantă, mai ales în sporturile individuale. Aici, cel mai bun exemplu este Crinu Olteanu, care a devenit campion mondial la Houston, cu sigla Dacia pe echipament. Şi Mutu a jucat cu Dacia pe tricou, la debutul în Liga I, la FC Argeş.  Ani la rând, după 1990, cuplul Constantin Stroe – Gabriel Sicoe a fost „echipa” de conducere la FC Argeş. Echipă din care mai făcea parte şi Răzvan Tunaru, actualul director al Complexului Sportiv Trivale. Sub mandatul lui Store, Piteştiul a dat una dintre cele mai tari echipe din primul eşalon, o formaţie din care făceau parte Dani Coman, Bogdan Vintilă, Adi Mutu, Nicolae Dică, Adrian Neaga, Bogdan Mara, Paul Codrea, Vali Năstase sau Jean Barbu. Toţi aceştia au jucat cu numele Dacia pe tricouri.

FC Argeş a cunoscut în perioada de după 1992, în „Era Stoe”, o revenire în primele formaţii ale României, totul culminând cu locul 3 obţinut în ediţia 1997/1998, care a adus şi participarea în Cupa UEFA. În acelaşi sezon, FC Argeş a fost semifinalistă în Cupa României, la fel cum s-a întâmplat şi în sezoanele 2002-2003 şi 2003-2004.

Rezultate în Cupa UEFA, în „ Era Stroe”:
FC Argeş- Dinamo Baku (5-1; 2-0)
FC Argeş- Istanbulspor (2-0; 2-4)
FC Argeş- Celta Vigo (0-1; 0-7)
( De precizat că Celta Vigo era în acea perioadă una dintre cele mai bune echipe din Europa).


Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.