Contabila Primăriei Corbi arestată de DNA! Prejudiciu de circa două milione lei!

0

Cum să furi o primărie? Aceasta este povestea uimitoare descoperită de procurorii DNA la Corbi, unde, se pare că, Elena Groșanu, contabila instituției, transfera banii cetățenilor în conturile unei firme deținute de propria sa fiică. Și nu doar atât, ci plătea ratele de la CAR tot din banii primăriei, atât ei cât și rudelor. Potrivit rechizitorului întocmit de judiciariștii anticorupție, Groșanu ar fi depus peste 100 de ordine de plată la Trezoreria Curtea de Argeș în urma unui contract fictiv încheiat cu firma fiicei sale, iar alte peste 700 pentru a achita datoriile sale și ale rudelor la instituțiile nebancare.

Aceasta a fost reținută în cursul zilei de ieri de către judiciariștii anticorupție pentru comiterea unui șir de peste 1000 de infracțiuni, în mod repetat și formă continuată. Abuz în serviciu, obținerea de foloase necuvenite atât pentru ea, fals intelectual, uz de fals.  În cursul zilei de astăzi, Elena Groșanu a fost prezentată instanței cu propunere de arestare preventivă, iar judecătorii au decis să o trimită după gratii pentru următoarele 30 zile.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Pitești au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 22 noiembrie 2022, a inculpatei GROȘANU ELENA, la data faptelor contabil în cadrul Primăriei comunei Corbi, județul Argeș, în sarcina căreia s-a reținut comiterea infracțiunilor de: abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (808 acte materiale), fals intelectual (106 acte materiale), uz de fals (106 acte materiale).

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 20.01.2017 – 12.04.2022, inculpata Groșanu Elena, în calitatea menționată mai sus, cu încălcarea prevederilor legale, ar fi întocmit, ar fi semnat și ulterior ar fi prezentat la Trezoreria municipiului Curtea de Argeș, un număr de 808 ordine de plată, prin care s-ar fi efectuat în mod nelegal plata sumelor de:

– 1.515.683,85 lei, către o societate comercială administrată de fiica sa fără să fi existat în realitate o contraprestație efectivă. Pentru a crea o aparență de legalitate, inculpata ar fi completat în fals un număr de 106 ordine de plată potrivit cărora între Primăria Corbi și societatea respectivă ar fi existat relații de natură contractuală.

– 386.102 lei, către șase instituții nebancare (CAR), reprezentând contravaloarea ratelor corespunzătoare împrumuturilor contractate de inculpată și rude ale acesteia.

Prin aceste demersuri, inculpata ar fi creat instituției publice unde își desfășura activitatea un prejudiciu de 1.901.785 lei, concomitent cu obținerea unor foloase necuvenite de către alte persoane.

Inculpatei Groșanu Elena i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. La data de 23 noiembrie 2022, inculpata a fost prezentată Tribunalului Argeș care a emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile” transmite DNA.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata