Continuă jaful din pădurile Argeșului. Amenzi de aproape 50.000 de lei

Poliţiştii argeşeni au participat la acțiunea Action Day Forestry, desfășurată la nivel național, ocazie cu care au fost aplicate sancțiuni contravenționale de aproape 50.000 de lei. Totodată, aproximativ 15 metri cubi de material lemnos au fost confiscați.

În ziua de 20 august a.c., poliţiştii argeşeni din cadrul Biroului de Combatere a Delictelor Silvice, alături de polițiști din structurile de ordine publică și poliție rutieră, au acţionat pe raza de competenţă, pentru combaterea tăierii, sustragerii și comercializării ilegale de material lemnos, împreună cu jandarmi argeșeni, precum și cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești, Direcției Silvice Argeș, și cu personalul silvic cu atribuții de control/de pază pe linie silvică, ocazie cu care au fost depistaţi 25 de bărbaţi, cu vârste cuprinse între 18 și 69 de ani, dintre care 6 au tăiat, respectiv 20 au transportat material lemnos pe drumurile publice, cu atelaje sau autoutilitare, fără documente legale.

Totodată, a fost identificată o societate comercială care nu respectase normele în vigoare cu privire la evidența și implementarea în aplicația SUMAL a operațiunilor efectuate cu materialul lemnos.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 27 de sancțiuni contravenționale, conform Legii 171/2010, în valoare totală de 41.000 de lei, și a fost confiscată cantitatea de aproximativ 15 metri cubi de material lemnos.
De asemenea, a fost aplicată și o sancțiune în valoare de 6.000 de lei, conform OG 37/2007 privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora.
Reamintim că activitățile de control al tăierii, transportului și deținerii de material lemnos sunt desfășurate de către polițiștii argeșeni în mod curent și vor continua în perioada următoare.

Poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Rucăr au depistat un tânăr de 23 de ani, din Cetăţeni, care transporta cu o autoutilitară material lemnos, pe raza localităţii de domiciliu, fără documente de provenienţă sau transport.
Cantitatea şi esenţa materialului lemnos au fost stabilite de către un specialist silvic, rezultând că în mijlocul de transport se afla cantitatea de 1,5 metri cubi lemn de foc, de esenţă fag.
Tânărul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, conform Legii 171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat Ocolului Silvic Câmpulung.

Poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Domneşti au depistat un bărbat de 42 de ani, din Nucşoara, care transporta cu o autoutilitară material lemnos, pe DJ 731 de pe raza localităţii de domiciliu, fără documente de provenienţă sau transport.
Cantitatea şi esenţa materialului lemnos au fost stabilite de către un specialist silvic, rezultând că în mijlocul de transport se afla cantitatea de 1,43 metri cubi lemn de foc, de esenţă fag.
Tânărul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, conform Legii 171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat Ocolului Silvic Domneşti.

Poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Rucăr, împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere Ploiești, cu au efectuat un control la o societate comercială din localitatea Rucăr, având ca obiect de activitate comercializarea, prelucrarea și depozitarea materialului lemnos.
În urma verificărilor s-au constatat că reprezentantul societății nu respectase normele în vigoare cu privire la evidența și implementarea în aplicația SUMAL a operațiunilor efectuate cu materialul lemnos.
A fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 3.000 de lei, conform Legii 171/2010.

Polițiștii din cadrul Poliţiei Oraşului Ştefăneşti, care desfășurau activități de control al circulației materialului lemnos, împrejurare în care au depistat un bărbat de 37 de ani, din Cotmeana, care conducea pe DN7, pe raza orașului Ștefănești, un ansamblu format din autocamion și remorcă pentru transport material lemnos, având încărcată cantitatea de 39,8 metri cubi.
Din verificări s-a stabilit că verificarea periodică a echipamentului de înregistrare a timpilor de conducere și odihnă era expirată din anul 2019.
Societatea comercială a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 6.000 de lei, conform O.G. 37/2007 privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.