Contract reziliat! Coșmarul de pe Drumul Scoarța – Pitești ia sfârșit!

0

Contractul de reabilitare a Drumului Național Scoarța – Drăgășani – Pitești a fost reziliat după mai bine de 13 ani în care nu s-a lucrat deloc. Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova a câștigat procesul cu asocierea de firme care obținuse contractul, iar decizia instanței este deifinitvă. Epopeea reabilitării drumului a început în anul 2010, când autoritățile au semnat contractul cu Asocierea J.V. STRABAG A.G. (lider)-S.C. STRABAG S.R.L.-S.C. DELTA ACM 93 S.A.-S.C. C&I EUROCONSTRUCT S.R.L. Din acel moment, constructorii nu au întreprins niciun demers pentru demararea investițiilor, nici măcar la nivel de documente. În acest timp, drumul a devenit impracticabil, fiind plin de gropi și fisuri.

„După 13 ani de la câștigarea contractului, timp în care nu s-a întâmplat nimic pe acest drum, nici măcar proiectul tehnic de execuție nu a fost întocmit, și după mai multe încercări de reziliere, astăzi DRDP Craiova a câștigat definitiv procesul ce permite rezilierea acestui contract. A fost un proces dificil, cu multe termene, dar juriștii noștri au reușit performanța de a învinge avocații constructorilor, avocați specializați în astfel de litigii” a anunțat Călin Cosmin, directorul Regional al DRDP Craiova.

După câștigul obținut în instanță, CNAIR va lansa în licitație prin DRDP Craiova reabilitarea celor 188 de kilometri. De asemenea, potrivit lui Călin Cosmin, de această dată drumul va fi împărțit în trei loturi, astfel încât să nu mai apară probleme. „Avem pregătită documentația să lansăm în licitație actualizarea documentației tehnice , în baza expertizei realizate de CNAIR, urmând să lansăm în licitație proiectare+execuție.  Pentru a preveni o nouă blocare a acestui proiect, vom propune ca cei 188 de km să fie împărțiți în mai multe loturi” a mai transmis directorul Regional al DRDP Craiova.

Vă reamintim că Drumul Național DN67B a făcut obiectul unui program amplu de modernizare, pe lungimea de 188,2 km, în baza Contractului de lucrări nr. 775 din 19.05.2010, încheiat între Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. (CNAIR), prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova, în calitate de achizitor, și Asocierea J.V. STRABAG A.G. (lider)-S.C. STRABAG S.R.L.-S.C. DELTA ACM 93 S.A.-S.C. C&I EUROCONSTRUCT S.R.L., în calitate de executant. Din data de 18.02.2020, S.C. DELTA ACM 93 S.A. a preluat rolul de lider de asociere.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata