Contractul dintre Primăria Pitești și FC Argeș a fost încălcat! Apostoliceanu: „De la asociație mi s-a spus să îmi văd de treabă că nu e treaba mea!”

0

Seria de nereguli din contractul încheiat între Primăria Pitești și Asociația Club Sportiv „Campionii FC Argeș” continuă să iasă la suprafață. Sorin Apostoliceanu, consilier local PNL Pitești, a declarat că o parte din obligațiile pe care le avea FC Argeș nu au fost îndeplinite, dar contractul de finanțare nua  fost reziliat. Este vorba despre o prevedere prin care clubul era obligat să imprime simultan „Primăria Municipiului Pitești și Consiliul Local al Municipiuui Pitești” pe echipamentele sportive, lucru care nu s-a întâmplat. Liberalul susșine că a descoperit acest lucru după cinci luni în care a cerut o copie a respectivului contract.

„S-a pus întradevăr doar stema”

„Un alt lucru pe care l-am descoperit, să spunem așa, în momentul în care am primit după cinci luni acest contract, a fost unul dintre obiectivele pe care această asociația îl avea pentru acești bani. Deci, un lucru care erau obligați. Și aș vrea să vi-l citesc: „La capitolul 4, articolul 4, la punctul c) spune: să promoveze imaginea municipiului Pitești, prin expunerea stemei muncipiului Pitești și afișarea simultană sau alternativă a sintagmelor „Primăria Municipiului Pitești și Consiliul Local al Municipiului Pitești” pe echipamentul sportiv, pe pliante, machetele ziarelor, pe panoul interviu, pe panoul publicar, inclusiv pe cele de pe marginea terenului lângă cel al sponsorului principal. Acest lucru, din păcate, nu s-a făcut, s-a pus întradevăr doar stema, dar sintagma „Primăria Pitești” sau „Consiliul Local al Municipiului Pitești” nu s-a pus acolo” a declarat Sorin Apostoliceanu.

CITEȘTE ȘI: ÎNFIORĂTOR! ȘASE COPII ATACAȚI DE UN INDIVID CU UN CUȚIT ÎN PARC! TREI SUNT ÎN STARE CRITICĂ!

„În cazul în care structura sportivă nu respectă prevederile prezentului contract, autoritatea finanțatoare are dreptul de a solicita restituirea sumei acordate”

De asemenea, conform contractului, în cazul în care imaginea municipiului nu era promovată de către club sau prin neafișarea simultană a sintagmelor respective, contractul putea fi reziliat, a mai susținut Apostoliceanu.

„Dacă ne ducem puțin mai departe, la articolul 9, unde scrie clar reziliera contractului, la alineatul 2) spune așa: „Contractul se reziliează în următoarele cazuri: litera c) nepromovarea imaginii municipiului Pitești, neexpunerea stemei municipiului Pitești și neafișarea simultană sau alternativă a sintagmelor Primăria Municipiului Pitești și Consiliul Local al Municipiului Pitești pe echipamentele sportivilor, pliante, afișe etc”. Eu am anunțat în momentul respectiv, atât conducerea primăriei, am discutat cu conducerea asociației. De la asociație mi s-a spus să îmi văd de treabă că nu e treaba mea. Am zis să nu spun acest lucru pentru că echipa era într-o degringoladă totală, ne apropiam cu pași repezi de retrogradare și să spună cineva că din cauza mea s-a întâmplat ceva. Însă, primăria are, de asemenea, ca atribuții „în cazul în care structura sportivă nu respectă prevederile prezentului contract, autoritatea finanțatoare are dreptul de a solicita restituirea sumei acordate” a afăugat Apostoliceanu.

„Curtea de Conturi va veni, și cu siguranță va veni să verifice, atât activitatea primăriei, cât și acest contract!”

Acum, există riscul ca în urma unui control de la Curtea de Conturi, ca Primăria Pitești sau conducerea Asociației Club Sportiv „Campionii FC Argeș” să fie nevoiți să plătească suma din contractul respectiv.

„Ori, eu le-a adus la cunoștință, probabil că a fost o persoană numită care să urmărească acest contract și eu sper doar atât: în momentul în care Curtea de Conturi va veni, și cu siguranță va veni să verifice, atât activitatea primăriei, cât și acest contract, să nu trebuiască ca cineva să pună acești bani sau să îi plătească încă o dată piteștenii. Nu zic să dea cineva de acolo banii înapoi, nu țineam eu neapărat să scrie acolo consiliul local, cu toate că actualul consiliu local este majoritar PSD, este format din mai multe partide, niciun caz asta, dar ca să ne dăm seama de redetantismul celor de acolo, pur și simplu, ei au făcut contractul. Puteau să scrie orice. Dacă nu voiau să scrie Primăria Municipiului Pitești și Consiliul Local pe echipamente, nu trebuiau să îl pună în acest contract. Nu este un contract cadru dintr-o legislație sau ceva, efectiv au pus ce au dorit aici și puteau să îș șteargă de acolo. Au făcut un act administrativ, nu punem niciun obiectiv, poate să se ducă banii și să se cheltuiescă”

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata