Controale de amploare în Argeș! Mii de persoane verificate de polițiști

Aproape 3.000 de persoane și 100 de societăți comerciale au fost verificate în ultimele 24 de ore, în cadrul activităților de prevenire a răspândirii și limitare a infectării cu coronavirus desfășurate în județul Argeș.

În ultimele 24 de ore, un număr total de 260 efective de poliție, împreună cu polițiștii locali care acționează în context sub coordonarea polițiștilor, au desfășurat 41 de acţiuni punctuale, (dintre care 38 organizate independent de către poliţişti, 2 organizate cu IJJ Argeş şi una cu alte structuri), pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, pentru prevenirea şi limitarea infectării cu virusul Covid-19.

Au fost verificate 2.988 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de protecţie individuală, a deplasare doar cu justificare în intervalul 23:00-05:00 şi a măsurilor de izolare sau carantină la o adresă indicată, iar dintre acestea, 1.920 au fost persoane verificate în cadrul acţiunilor punctuale.

În cadrul activităţilor au fost verificate, în total, 301 autovehicule, dintre care 72 de mijloace de transport persoane.

De asemenea, un număr de 140 de locații au fost verificate, iar în cadrul acestora, 100 de societăți comerciale. Activitățile au vizat respectarea măsurilor organizatorice specifice, numărul de persoane, programul de lucru, precum şi respectarea măsurilor de protecţie de către personal şi clienţi. Cu ocazia verificărilor, reprezentanţii tuturor agenţilor comerciali și centrelor comerciale au fost instruiţi cu privire la respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului, a programului și modului de organizare, în funcție de specificul activității comerciale desfășurate.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 140 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 19.450 de lei, după cum urmează:

  • 124 de sancţiuni, în valoare de 13.750 de lei, au fost aplicate ca urmare a erespectării măsurilor de protecţie individuală;
  • o sancțiune, în valoare de 2.000 de lei, unei persoane care a organizat un eveniment cu caracter privat;
  • 15 sancţiuni, în valoare de 4.700 de lei, persoanelor identificate că nu au respectat interdicţiile privind deplasarea/libera circulaţie (în intervalul orar 23.00-05.00).

Acțiunile desfășurate zilnic de polițiști şi de reprezentanții celorlalte instituții cu atribuții în domeniu, pentru verificarea respectării măsurilor de prevenire și limitare a infectării cu virusul Covid-19, continuă, în special în zone aglomerate, la agenții economici, dar şi cu privire la mijloacele de transport persoane.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.