Copiii Corului Madrigal – recital în Piața Primăriei!

0

Sâmbătă, 25 martie 2023, între 20:30 și 21:30, copiii corului Madrigal transmit mesajul lor de solidaritate cu natura, în Piața Primăriei, la Pitești!

Pentru a marca cea mai mare acțiune voluntară de mediu din istorie, Ora Pământului, iluminatul public din Piața Primăriei se va întrerupe, sâmbătă, 25 martie, în intervalul orar 20:30 – 21:30. Gestul simbolic de a întrerupe, timp de o oră, consumul de energie electrică are ca scop sensibilizarea utilizatorilor față de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice. Schimbările fără precedent în climatul mondial raportate recent de oamenii de știință de renume la nivel global confirmă urgența unei schimbări radicale de mentalitate privind comportamentul de consum al omenirii și implicarea activă în reducerea emisiilor de carbon și a efectului de seră rezultat.

În cadrul Programului Național „Cantus Mundi”, alături de Corul Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin”, peste 1.800 de coruri participă la acest eveniment, mai mult de 63.000 de copii reunindu-se pentru a transmite, prin cântecul lor, acest mesaj, în spații publice, în acest interval orar, în numeroase localități din România.

Sâmbătă, în Pitești, de la ora 20:30, 100 de copii ai Corului Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin” vor susține un recital în aer liber, în fața Primăriei Municipiului Pitești, timp de 60 de minute. Cei care doresc să participe la acest eveniment sunt așteptați, începând cu ora 19:30, în Piața Primăriei.

„Ora Pământului” este un eveniment internațional, organizat în ultima sâmbătă din luna martie a fiecărui an, începând din 2007, ce constă în stingerea luminii și oprirea aparatelor electrocasnice neesențiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de consumatorii individuali, cât și de instituții. În prezent, comunitatea de susținători ai acestui demers numără mai mult de 2 miliarde de oameni, în peste 7.000 de orașe, din 182 de țări și teritorii.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata