Copil bătut de patru puștani în autobuz! A intervenit Poliția!

0

Un copil a fost bătut seara trecută de mai mulți puștani într-un autobuz seara trecută din cauza unor conflicte mai vechi. Din primele informații, minorul a fost încolțit de alți patru copii cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani în timp ce se ducea acasă, iar după o serie de îmbrânceli, unul dintre agresori l-a lovit cu pumnul în față pe minor. Imediat cum a observat scandalul, șeferul autobuzului a sunat la 112, iar la fața locului s-a deplasat un echipaj de Poliție care a aplanat conflictul și i-a dus pe tinerii agresori la sediul Poliției. Ulterior, au fost chemați și părinții acestora care au fost amendați pentru că nu au avut grijă de odraslele lor.

„În seara zilei de 13 ianuarie, polițiștii piteșteni au fost sesizați cu privire la o stare conflictuală care ar fi avut loc într-un mijloc de transport în comun. La fața locului au intervenit polițiștii de ordine publică din cadrul Secției 2 Poliție Pitești, care au identificat pe cei implicați.

Din primele verificări s-a stabilit că un minor, de 16 ani, ar fi fost agresat de alți minori, cu vârste între 16 și 12 ani, toți cei implicați fiind dintr-o localitate limitrofă față de municipiul Pitești.

Minorul agresat s-a deplasat la o unitate medicală, iar ulterior, acestuia i-a fost adus la cunoștință, în prezența unui părinte, faptul că are dreptul să depună plângere prealabilă sub aspectul săvârşirii infracțiunii de loviri sau alte violențe, conform art. 193 din Codul Penal, precum și termenul pentru introducerea plângerii prealabile.

De asemenea, tot în cursul serii, părinții celorlalți 4 minori implicați au fost invitați la sediul poliției. În urma verificărilor, aceștia au fost sancționați contravențional ca urmare a nesupravegherii minorilor, fiind aplicate 4 sancțiuni contravenționale, cu o valoare totală de 1.400 de lei, conform Legii 61/1991R privind normele de conviețuire socială.

De asemenea, față de cei 4 minori a fost dispusă amprentarea și fotografierea, în vederea introducerii în bazele de date ale Poliției.

***

Aspecte legale:

Legislația penală prevede o serie de infracțiuni, având pedepse și măsuri preventive diferențiate în funcție de gradul de pericol social, iar pe lângă necesitatea existenței la dosar a probelor, sunt impuse  unele condiționări.

Astfel, în cazul săvârșirii unor anumite infracțiuni (spre exemplu, infracțiunile de loviri sau alte violențe, distrugere, sau cea de amenințare), punerea în mișcare a acțiunii penale este condiționată de formularea plângerii prealabile.

Termenul pentru introducerea plângerii prealabile este, conform art. 296 din Codul de Procedură Penală, de ,,3 luni din ziua în care persoana vătămată a aflat despre săvârşirea faptei”” potrivit IPJ Argeș.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata