Coșul de fum ceramic HOCH te ține departe de incendii și intoxicațiile cu fum! (P)

Coșurile de fum premium nu sunt doar un moft! Ele sunt extrem de importante pentru buna funcționare a șemineului, dar și pentru siguranța căminului tău. Conform datelor venite din partea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), cele mai multe cazuri de incendii de locuință au loc la debutul noului sezon rece. PEFOC, distribuitorii sistemelor profesionale de cos de fum ceramic HOCH în România, na anunță că aproximativ 20% dintre acestea sunt cauzate de montajul unor coșuri de fum improvizate, o întreținere deficitară sau de utilizarea materialelor de calitate îndoielnică. 

Pe lângă evitarea unor riscuri serioase, un coș de fum profesional crește și eficiența arderii,  indiferent că este utilizat pentru un șemineu pe lemne sau pentru o centrală termică pe gaz. În cele din urmă, te vei bucura de o sursă de încălzire care funcționează în condiții optime, dar și o serie de  economii serioase la bugetul familiei.

Așa cum recomandă și autoritățile abilitate, este foarte important să construiești un burlan cos de fum cu materialele potrivite, dar mai ales să apelezi la o firmă specializată. Personalul de acolo te poate îndruma către un produs perfect funcțional, potrivit pentru sistemul tău de încălzire. Pefoc.ro este un partener de încredere, de unde poți achiziționa orice tip de coș de fum – ceramic, inox, caramidă sau șamotă. Acestea sunt disponibile în configurații diferite pentru a se potrivi cu orice tip de focar.

Indiferent că te gândești la un coș de fum ceramic, de beton sau din inox, îți prezentăm în continuare câteva criterii de bază, pentru a-ți ușura misiunea de a lua cea mai bună decizie:

Lungimea coșului de evacuare

Lungimea acestei componente trebuie să fie mai mare decât coama casei pentru a evita anumite probleme de functionalitate, printre care răcirea fumului. Acest fenomen împiedică funcționarea optimă a coșului, reduce tirajul natural și poate contribui la pătrunderea fumului în interiorul încăperii.

Diametrul canalului de evacuare

Stabilirea diametrului corect este esențială pentru a asigura tirajul optim al sistemului de încălzire. De asemenea, în acest fel se poate împiedica apariția depunerilor de funingine atunci când tirajul este prea mic. La polul opus, un diametru potrivit elimină posibilitatea de a avea un tiraj prea mare și, totodată, un consum ridicat de lemne.

Montajul profesional

Având în vedere toate implicațiile coșului de fum, instalarea acestuia trebuie realizată de personal calificat și autorizat. Pefoc te poate ajuta în acest sens, întrucât dispune de specialiști pregătiți să monteze orice tip de coș de fum.

Specialiștii ne recomandă să alegem întotdeauna un horn inox sau un coș de fum ceramic, de calitate verificată. HOCH este un producător de sisteme de fum germane moderne, ușor de montat, formate din elemente modulare prefabricate: mantale din beton la exterior și tubulatură ceramică la interior, cu izolație și caracterizate printr-o precizie ridicată a manoperei și o calitate excelentă a componentelor utilizate. Aceste hornuri pot fi amplasate atât pe interiorul casei, cât și la exterior. Datorită optimizării procesului de fabricație și a experienței vaste, clienți se vor bucura de unele dintre cele mai bune soluții din gama de sisteme de coșuri, menținând în același timp prețuri competitive și garanție de 30 de ani pentru fiecare produs în parte.

Așadar, Pefoc.ro te așteaptă cu produse profesionale realizate de producători consacrați și dispune de specialiști ce pot asigura montajului pentru coșuri de fum pentru locuințe, dar și pentru spațiile industriale. Tot aici vei găsi și unele dintre cele mai moderne și eficiente șeminee pe lemne, pe gaz sau variantele mai puțin costisitoare a șemineelor electrice 3D.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.