Credite doar pentru cei deștepți! Ce test trebuie să treci pentru a primi bani? De când se va aplica?

0

Legea creditării ar putea fi modificată în curând conform unui proiect aflat în dezbatere prin care se dorește ca românii, înainte de a lua un credit, să susțină o testare. Concret, aceștia vor fi obligați să completeze un formular prin care să demonstreze că au cunoştinţe de educaţie financiară. Întrebările se referă la noțiuni bancare pe care românii ar trebui să le cunoască precum, detalii despre dobânzi sau ROBOR. Propunerea a fost lansată de Agenţia Naţională pentru Protecţia Consumatorului.

„Această propunere a apărut ca urmare a unei discuții și întâlniri pe care am avut-o cu Asociația Română a Băncilor, în cadrul căreia am analizat aceste situații în care clienții băncilor ajung în postura de a fi în incapacitate de plată și de multe ori acest lucru s-a datorat faptului că mulți dintre termenii folosiți în cadrul contractelor nu au fost suficient de bine înțeleși. Tocmai de aceea ne-am gândit să emitem un astfel de proiect. Într-o primă fază ne-am gândit că prin completarea unui chestionar din care să rezulte că aceștia au cunoștințe minime în ceea ce privește educația financiară.

Este un fel de un test grilă. Nu a căpătat încă o formă finală acest proiect, de aceea este doar în dezbatere.”, a declarat recent Sebastian Hoțca, vicepreședintele ANPC.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata