Credite pentru fermieri! Petre Daea: „Fermierii se pot duce la CEC Bank şi la Fondul de Garantare a Creditului Rural pentru accesarea programului”

0

Fermierii vor putea accesa credite garantate de stat începând din această săptămână, a anunțat Petre Daea, ministrul Agriculturii. Acesta a declarat că ministerul pe care îl conduce a adoptat o hotărâre prin care se pot accesa împrumuturi cu o dobândă de 2%, iar acestea vor fi subvenționate de stat îm proporție de 80%.

„Ultima măsură care intră cu caracter de urgenţă este facilitare a accesului la credite. Am luat legătura cu specialiştii din minister şi am elaborat un produs care va fi operațional săptămâna viitoare. Practic, pe data de 20 fermierii se pot duce la CEC Bank şi la Fondul de Garantare a Creditului Rural pentru accesarea programului numit „De trei ori subvenția”. Subvenția este sigură, se distribuie la timp şi este un sprijin garantat uniform repartizat.

Mai exact, fermierul primește adeverinţă de la APIA conform căreia în sistemul pus la punct poate să vadă ce drepturi au fermierii pentru suprafețele pe care le cultivă. Cu această adeverinţă va putea fi luat un credit de 3 ori mai mare decât subvenția respectivă. Fermierul se duce la bancă încheie contractul susţinut de garanția de stat prin Fondul de Garantare a Creditului Rural care înseamnă 80%. Dobânda va fi de 2%, fixă, pe toată perioada de trei ani a creditului.

Programul nu prezintă riscuri nici pentru fermier, nici pentru bancă și nu angajează resurse bugetare”, a mai spus Petre Daea, ministrul Agriculturii într-o conferință de presă.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata