Cresc cazurile COVID! Medicul Adrian Marinescu anunță ce urmează să se întâmple în România!

Numărul cazurilor de COVID a crescut considerabil în ultima perioadă când mii de români s-au infectat iar câteva sute dintre ei au ajuns la spital. Medicii ne recomandă să fim precauți în continuare, să respectăm săsurile de igienă și să purtăm masca în zonele aglomerate. Medicul Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș din București, a anunțat recent că putem să discutăm de un val șase al pandemiei.

„Putem să discutăm despre un val 6, doar că vorbim de un val care vine în etapa de conviețuire. La începutul anului 2022 spuneam că etapa pe care o avem în pandemie, pentru că pandemia nu s-a încheiat, este etapa în care conviețuim. Și spuneam și atunci că vor fi posibile creșteri și că numărul de infecții nu înseamnă neapărat o presiune la nivelul spitalelor.

Există un trend care este peste tot în Europa și nu numai. De fapt, noi trebuie să gândim așa… Partea prudentă se referă la faptul că oamenii care, din păcate, sunt în vârstă, au boli cronice, se pot infecta și pot într-o oarecare măsură să facă și forme severe. Ceea ce discutăm despre vaccinare, discutăm despre lucrurile pe care le putem face.

Nu vorbim despre măsuri restrictive, vorbim despre o prudență pe care trebuie să o avem mai mult poate decât în lunile trecute când era o situație mai bună.

Punctual la ceea ce se întâmplă în spitale, este următoarea situație. Sunt mai multe prezentări, de aici se selectează și oamenii care au nevoie să fie internați iar la copii într-adevăr este o problemă. Ei fac forme ușoare, dar la copiii foarte mici, din păcate, ei trebuie să fie monitorizați în spital. Și atunci ajungem la punctul în care locurile sunt toate ocupate. Pentru că vă aduc aminte că în București și în zonele limitrofe, toți copiii care au infecții cu SARS CoV-2 vin la Matei Balș. Ori este foarte greu de rezolvat și presiunea este crescută.”, a explicat recent medicul Adrian Marinescu la Antena 3.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.