Cresc impozitele de la 1 ianuarie? Anunțul autorităților!

0

Impozitele locale nu vor creşte anul viitor, ci rămân la acelaşi nivel, a anunţat, miercuri, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu. De asemenea, acesta a anunțat că trebuie să existe o derogare până în anul 2025, iar din acel moment statul român să implementeze impozitarea diferențiată.

 „Este o restanță a statului român și mi se pare corect ca până când statul român va veni în sfârșit cu digitalizare a ANAF-ului, aceste impozite să rămână. Să fie o derogare la lege până în anul 2025, când digitalizarea va fi funcțională și interconectată cu autoritățile locale, pentru că chiar dacă am aplica legea, autoritățile locale nu pot s-o aplice și le facem probleme.

La fel, îmi mențin părerea că de la o anumită valoare sus, peste 500.000 de euro peste 2.000.000 de lei sau peste 1.000.000 de euro trebuie să existe o impozitare diferențiată, cum este peste tot în lume.  Nu vreau să vin să vă detaliez ce impozite să plătesc local la Paris și cum sunt diferențele în funcție de venituri. Asta e societatea în care trăim și trebuie să ne adaptăm totuși regulilor din Uniunea Europeană și să nu ne mai fie frică să avem astfel de abordări.”, a anunţat recent preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata