Cresc salariile de la stat! Cine primește mai mulți bani de la 1 ianuarie?

0

Vești bune pentru o categorie de angajați. În ciuda faptului că Guvernul a înghețat salariile bugetarilor, începând din luna ianuarie vor exista majorări semnificative pentru funcționarii publici.

Executivul a aprobat un proiect de lege care prevede majorarea salariilor angajaților din toate prefecturile. Practic, inițiativă legislativa propune ca funcțiile publice din cadrul instituției prefectului să devină funcții publice de stat în loc de funcții publice teritoriale, așa cum prevede acum Codul administrativ. Iar asta înseamnă automat încadrarea într-o alta grilă salarială. Astfel, un director general de prefectură va avea un salariu de bază de 9.283 de lei, un director general adjunct de 8.678 iar un simplu referent, de 3.950 de lei.

De asemenea, este posibil, tot de anul viitor, și ca personalul din instituţiile și autorităţile publice care lucrează pe proiecte pe fonduri europene să beneficiaze de majorarea salarilor de bază sau indemnizațiilor de încadrare cu pânã la 50%, indiferent de numărul de proiecte în care este implicat.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata